Home / Cestovanie / Dovolenka 2017

Dovolenka 2017

Už začínate pozvoľna spriadať cestovateľské plány na nasledujúci rok? Niet divu, téma dovolenka 2017 začína byť pomaly a iste aktuálne! Váhate, či ísť znovu na svoje obľúbené miesto, či zamieriť do novej lokality? Možno vám pomôže našich 5 tipov týkajúcich sa krajín, pre ktorých návštevu v budúcom roku existuje mnoho dobrých dôvodov.

Poľsko

Poľsko? Zo všetkých krajín, ktoré môžeme odporučiť, práve Poľsko ?! Pozrite sa na to rýdzo pragmaticky. Náš severný sused leží doslova za rohom a má toho veľa čo ponúknuť. Ceny nie sú vysoké a vy pritom môžete do Poľska vyraziť skoro za čímkoľvek. Nemožno síce predpokladať, že sa budete kúpať v chladnom mori v Gdansku, ale taký výlet za históriou a kultúrou do Krakova určite nadchne každého a pre mnoho ľudí bude zaujímavejší ako návšteva preplneného Paríža. A je toho oveľa viac – miesta spojené s druhou svetovou vojnou, krásne hrady a veľmi dobrá kuchyňa podobná tej našej. Skrátka veľa muziky za málo peňazí.

Panama

Dovolenka 2017 v Strednej Amerike? Keď sa pozriete na mapu, Panama by asi nebola vašou prvou voľbou. Ak vás však lákajú menej frekventované miesta a nepotrebujete sa prechádzať v bielej košeli v mexickom Cancúne, fotiť si vodopády v Kostarike a prechádzať si mayské chrámy v Guatemale, môžete skúsiť niečo úplne nové. Či už ide o úchvatné staré mesto v Panama City, chutné pokrmy v stánkoch po celej krajine alebo preslávené súostrovie Bocas del Toro, Panama je zaujímavou alternatívou k typickým stredoamerickým destináciám pre tých, ktorým vyhovuje ísť inam, než jazdí väčšina.

Srí Lanka

Boli ste už v Thajsku a Vietname? Uvítali by ste nejakú zmenu, ale nechce sa vám vyraziť do divočiny, akou je napríklad Laos? Srí Lanka je špecifická – príroda a staré chrámy sú veľkým lákadlom. Napriek tomu sem však väčšina turistov vyráža skôr za plážami a najmä delikátnymi miestnymi špecialitami, ktoré sú doslova ohňostrojom najrôznejších chutí. Srílanské jedlá sú plné rozmanitých korenín a čerstvej zeleniny. Morské plody tu majú skvelé, ale ak by ste sa niekde mohli stať bez problémov vegetariánmi, bolo by to práve tu. Ceny sú navyše pre slovenských turistov pomerne prívetivé a v porovnaní s módnymi thajskými ostrovmi často aj násobne nižšie. Dovolenka 2017 na Srí Lanke – to neznie vôbec márne!

Kanada

Krajina javorového listu je z nami vybraných krajín jednoznačne najdrahšia. Lenže koktail aktivít, ktoré ponúka, je naozaj hutný. Od skvelého lyžovania vo Whistleri až po výpravy za ľadovými medveďmi v Manitobe. Všeobecne je Kanada vhodná skôr pre milovníkov zimy a zimných športov, ale prídu si tu na svoje aj priaznivci letných trekov. A ak prídete počas sezóny, prečo si nezájsť na zápas NHL? Nič v Kanade nie je populárnejšie ako hokej! Dovolenka 2017 v tejto krajine by mohla uspokojiť najmä správne chlapov.

Egypt

Lacnejšie ako v budúcom roku už Egypt pravdepodobne nikdy nebude. Ekonomická reforma urobila krajinu pre turistov ešte výhodnejšou, a to už naozaj lacná dávno bola. Výlety na mieste budú ešte o niečo lacnejšie, a keď vyrazíte na trhovisko pre nejaké to ovocie a suveníry, bude to naozaj skoro zadarmo. Ťažko povedať, ako ekonomické zmeny ovplyvnia úroveň služieb, ale miestni hotelieri tvrdia, že to turisti vôbec nepoznajú. Každopádne kde inde môžete stráviť týždeň v luxusnom hoteli s all inclusive 300 EUR a počas jedného výletu vidieť hrobky Údolie kráľov, úchvatné chrámy a obrie sochy v starovekých Thébach, dnešnom Luxore? Hurghada aj Marsa Alam sú dobrou voľbou.