Home / Bývanie / Odstraňujte škvrny z látkových sedačiek jednoduchšie

Odstraňujte škvrny z látkových sedačiek jednoduchšie

Ak ste sa rozhodli zakúpiť si látkovú sedačku, určite ste sa nevyhli strachu z toho, čo sa stane, keď vašu krásnu novú sedačku zasiahne prvá škvrna. Nech je snaha akákoľvek, zvieratá, deti, naša nepozornosť a mnohé iné riziká sú zárukou toho, že skôr či neskôr sa prvá škvrna vašej sedačke pritrafí. Čo teda robiť, aby ste nemuseli mať hlavu v smútku?

Žijeme však v 21. Storočí a preto nevešajte hlavu. Aj keď nemáte odnímateľné poťahy, ktoré jednoducho operiete v práčke, na vyčistenie sedačky vám postačí čistá voda pri technológií AquaClean. Ak sa chcete ušetriť komplikácií, určite sa pri kúpe látkovej sedačky spýtajte na tento materiál, ktorý je umývateľný vodou.

Starostlivosť o sedačku je základným predpokladom toho, aby nám slúžila čo najdlhšie. Pri látkovej sedačke k základom starostlivosti určite patrí aj vysávanie, aby sa nám na sedačke zbytočne neusádzal škodlivý prach a iné suché nečistoty, s ktorými sedačka prichádza do kontaktu. Pre mokré škvrny je dôležité vašu sedačku pravidelne impregnovať pomocou impregnačných sprejov. Nestačí preto len spoliehať sa na zázraky, ktoré dokáže umývateľný materiál, ale treba vyvinúť aj aktívnu snahu k tomu, aby ste si svoju sedačku zachovali v dokonalom stave čo najdlhšiu dobu.

Moderné materiály takto okrem vašej peňaženky dokážu šetriť aj váš čas a v neposlednom rade je takéto čistenie aj ekologické.

Pri tekutinách škvrnu najskôr odsajte obrúskom či utierkou, na postihnuté miesto nastriekajte rozprašovačom vodu a znovu odsajte. Pri škvrnách, ktoré zasychajú, tieto najskôr odstráňte príborovým nožíkom alebo niečím podobným, nastriekajte vodou, odsajte utierkou a opakujte až kým sa vám škvrnu nepodarí úplne odstrániť. Čistá voda a utierka vám rovnako postačí pri detských škvrnách od farieb, fixiek či atramentu. Suché škvrny napríklad od popola alebo púdru jednoducho povysávate a mali by bez problému zmiznúť.

Ak sa vám páčia látkové sedačky, už sa nemusíte obávať ako z nich odstránite škvrny. Smelo do toho!