Home / Šport / Pohyb a zdravá strava je to, čo potrebuje najmä mladá generácia

Pohyb a zdravá strava je to, čo potrebuje najmä mladá generácia

Zaradiť do jedálnička zdravú stravu natrvalo, je pre mnohých mladých ľudí len akýmsi snom. Ľudia sa postupne, ale isto prestávajú hýbať, uprednostňujú fast-foody a nedokážu si navyknúť na zdravšie stravovacie návyky. A výsledok? Obezita, vysoké riziko infarktu či mnohé závažné ochorenia, ktoré trápia nielen staršie, ale už aj mladšie ročníky.

Počas dňa nestíham prijať dostatočnú dávku vitamínov. Čo mám spraviť?

V súčasnosti sme „zaplavení“ množstvom informácií o zdravom životnom štýle, ktoré sú dostupné nielen na internete, ale aj v televízií, časopisoch, novinách… Jednoducho všade okolo nás! A čo spôsobuje množstvo informácií? Človek sa v nich jednoducho nevie zorientovať a objektívne posúdiť, čomu veriť a akými radami sa riadiť. Existuje teda jedno základné a v podstate i jednoduché pravidlo – kombinácia zdravá výživa a pohyb! Výsledok? Redukcia hmotnosti, lepšia kondička, zlepšenie celkového fyzického i psychického zdravia, minimalizácia stresu a zlepšenie spánku. Ak však počas dňa nemáte dostatok času venovať pozornosť tomu, čo zjete a koľko toho zjete, jedným z účinných riešení môžu byť doplnky výživy, ktoré obsahujú dôležité vitamíny, minerály a živiny, ktoré by sme počas dňa mali prijať. Pilulky cesnaku sú účinné na vysoký krvný tlak, tablety z artičoky podporujú trávenie či ostropestrec je silný antioxidant, ktorý regeneruje bunky pečene a pozitívne ovplyvňuje žlčník, takže je len na vás, čo z toho uprednostníte.

Nezabúdajte na pohyb!

K udržiavaniu zdraviu nepochybne patrí aj pravidelný pohyb! Čo tak zobrať bicykle a vyraziť s celou rodinou na okružnú jazdu po okolí mesta? Jarné počasie nám poskytuje mnoho príležitosti, ako tráviť voľný čas v prírode, a práve preto by bola škoda nevyužiť to. Nemusíte „šliapať“ päť hodín do kopca či stráviť každý deň v posilňovni, aby ste sa konečne cítili fit. Stačí, keď vymeníte auto napríklad za bicykel a aspoň raz za čas „vybehnete“ von s vašimi najbližšími, no nie?