Home / Ostatné / Zaujímavosti / Nový Boxer: Peugeot objavil spôsob, ako potešiť podnikateľov

Nový Boxer: Peugeot objavil spôsob, ako potešiť podnikateľov

Peugeot v kategórii dodávok začal používať nové 2.0 BlueHDI Diesel motory z dielne PSA. Tie francúzska automobilka skúšala od roku 2013 v kategórii SUV aj hatchback a osvedčili sa. Podľa výsledkov ide o efektívnejšie a výkonnejšie motory, ktoré produkujú výrazne menej emisií. Kombináciu nižšej spotreby a vyššieho výkonu ocenia skutočne všetci podnikatelia, ktorí hľadajú dodávku pre svoju firmy. Majiteľom urobí radosť aj bohatšia a modernejšia technologická výbava. Čo všetko nový Peugeot Boxer dokáže?

Boxer s novými motormi

Francúzska automobilka predstavila nový Boxer so štvorvalcom BlueHDi s objemom 1 997 cm3 v troch rôznych verziách:

  • 110 k a 300 Nm, o 50 Nm viac v porovnaní s predchádzajúcim motorom
  • 130 k a 340 Nm, o 20 Nm viac v porovnaní s predchádzajúcim motorom
  • 160 k a 350 Nm, o 10 Nm viac v porovnaní s predchádzajúcim motorom

Dodávka má 6-stupňovú manuálnu prevodovku. Nový Boxer má vďaka svojmu motoru skvelú spotrebu, ktorá začína už na 6 l/100 km. To sa prejavuje aj na výrazne nižších emisiách – bez problémov tak spĺňa normu Euro 6 – je to aj vďaka  Selective Catalytic Reduction pred filtrom pevných častíc. Podnikateľov poteší aj jedna z najnižších spotrieb v porovnaní s dodávkami v rovnakej triede, vďaka čomu vedia optimalizovať náklady svojho vozového parku.

Úložný priestor poteší

Nový Peugeot Boxer disponuje jedným z najväčších objemov úložného priestore vo svojej triede. Štyri rôzne dĺžky a tri rôzne výšky si môžete nakombinovať podľa svojich potrieb. Váha tejto dodávky sa tak môže pohybovať od 3 do 4 ton. Vďaka rázvoru 1 422 mm a šírke bočných dverí 1 250 mm v ňom nie je problém prevážať ani europalety. Poteší aj dostatok úložného priestoru v kabíne (množstvo priehradiek, úložný priestor pod sedadlami či polička nad čelným sklom), použité kvalitné materiály a ich praktickosť. Viditeľnosť z kabíny je dobrá, plusom je aj dostatok priestoru pre spolujazdcov.

Chcete si pozrieť alebo dokonca vyskúšať nový Peugeot Boxer? Navštívte najväčšieho slovenského predajcu automobilov Final-CD, viac informácií nájdete na stránke www.finalcd.sk.