Home / Ostatné / Zaujímavosti / Pitie alkoholických drinkov v lete má svoje pravidlá: Viete, ako si nespôsobiť “opicu”?

Pitie alkoholických drinkov v lete má svoje pravidlá: Viete, ako si nespôsobiť “opicu”?

Poznáte to. Letné terasy, kde vás príjemne ofukuje svieži vetrík, všade naokolo opálené telá, bublinky a ľadovo vychladené nápoje. Aj vám napadne táto scéna, keď sa povie leto? Sezóna teplých nocí si vyslovene žiada letný drink. Je dokázané, že počas horúcich letných nocí a zimných večerov chutí alkohol ľuďom viac. Nezáleží na tom, či si ho vychutnávajú doma na záhrade, balkóne alebo v podniku. Doprajú si ho podľa ročného obdobia. V lete všeobecne “frčia” bublinky, alebo inak povedané zlatisté prosecco či chutný miešaný Sex on the beach, páni si potrpia na dobrom vychladenom pive, dámy siahajú často po suchom bielom víne. Avšak, ich výber sa diametrálne líši v zime. Na svoje si prídu milovníci červených vín, ťažších likérov ale i “bieleho” alkoholu. Nuž, proti gustu žiaden dišputát, dôležité je, aby ste si pri vychutnávaní drinkov nespôsobili bolesť hlavy a na ďalší deň nepreklínali svoju voľbu.

Doprajte si radšej menej kvalitného alkoholu

Na myslí máme kvalitu, ktorú overil čas a tisíce spokojných zákazníkov po celom svete.  Ak chcete staviť na istotu, skúste whisky Jack Daniel’s, vermut Martini, rum Bacardi, koňak Hennessy, vodku Finlandiu, šampanské Moet & Chandon, gin Bombay Sapphire alebo špickové destiláty  značky R.Jelínek či Marsen. To sú značky, pri ktorých si môžete byť istí, že konzumujete to najlepšie z najlepšieho.

Pohárik alkoholu, pohár vody

Existuje niekoľko osvedčených rád, ktoré vám počas “ťažkého” večera pomôžu zachovať si dekórum a nespôsobiť si nadmerným príjmom alkoholu faux pas v spoločnosti, rovnako tak neprivolať si “opicu”. To, že by ste sa pred spoločenským večerom mali primerane najesť, je známa vec. Alkohol sa bude vstrebávať primerane, a nebudete po prvom drinku omámenejší ako je treba. Mnohí nedajú dopustiť na výdatnejšie jedlo, vďaka ktorému sa opijete pomalšie a vydržíte v spoločnosti dlhšie. Odporúča sa alkohol nekombinovať a po každom pohári si dopriať pohár čistej vody alebo minerálky, vďaka ktorej nebudete dehydrovaní. Tak či onak, myslite na svoje limity a zbytočne nepite viac ako viete, že znesiete.