Home / Ostatné / Zaujímavosti / Ako vybaviť šatňu?

Ako vybaviť šatňu?

Vybavujete šatňu pre vašich klientov, alebo zamestnancov? Aj keď v prípade klientov bude požiadavka na estetickú stránku veci azda o niečo vyššia, čo sa týka typu vybavení, bude to veľmi podobné. V prvej rade je dôležité uvedomiť si pár základných vecí, potom už bude zariaďovanie šatne hračka. Ako na to, vám poradíme v tomto článku.

Ako začať?

Skôr než sa pustíte do nakupovania nábytku, mali by ste si dobre rozmyslieť odpovede na nasledujúce otázky.

  • Ako veľká je šatňa?
  • Koľko ľudí ju bude používať?
  • Koľko skriniek sa bude musieť do šatne zmestiť?

Podľa odpovedí na otázky sa môžete pustiť do vyberania nábytku. Vybavovanie šatne pre zamestnancov je o niečo ľahšie než pre klientov. S istotou totiž viete, koľko ľudí bude šatňu používať. Podľa dispozície miestnosti si zvoľte šatníkové skrine. Výber je veľký. Vyrába sa veľké množstvo rôznych druhov zváraných šatníkových skríň s rôzne veľkým úložným priestorom.

Medzi čím si teda môžete vybrať? Medzi klasickými obdĺžnikovými šatníkovými skriňami, alebo skriňami, ktoré sú zostavené z niekoľkých boxov (tie sa označujú ako šatníkové boxy).

Vybrať si môžete aj materiál, z ktorého bude skrinka urobená. Skrinky sú  z oceľového plechu, alebo s drevenými dvierkami. Plechové sú lacnejšie a pochopiteľne odolnejšie na opotrebenie. Drevené však viac lahodia oku. Pochopiteľne si môžete vybrať aj z rôznych farieb.

Šatníkové skrine máme vybrané. Čo ďalej?

Šatníkové skrine sú stavebný kameň vašej šatne, sami o sebe však nestačia. Musíte myslieť nielen na uloženie topánok, ale aj na komfort pri prezliekaní. Nezabudnite preto aj na:

  • Botníky
  • Šatníkové lavice
  • Prípadne zámky

U lavíc máte dve možnosti. Tou prvou sú klasické samostatné lavice. Praktickejšie sú však lavice pod šatníky, na ktoré umiestnite šatníkovú skriňu a tým pádom ušetríte miesto.

Šatne obsahujú vlastne len dva až tri základné kusy nábytku. Na prvý pohľad sa teda nedá veľmi čo skaziť. Nezabudnite však múdro pracovať s veľkosťou miestnosti tak, aby ste ju využili čo najefektívnejšie.