Home / Návody / Vonná sviečka je ideálny darček ku Dňu matiek

Vonná sviečka je ideálny darček ku Dňu matiek

Každý rok si lámete hlavu nad tým, čím prekvapiť maminu a čo jej podarovať k jej krásnemu sviatku  – ku Dňu matiek? Malo by to byť niečo originálne, nie tuctové, hoci kvietok je veľmi milý a tradičný spôsob, ako jej spravíte radosť a zároveň prejavíte úctu a vďaku za všetko, čo pre vás spravila, robí, a pokiaľ bude vládať, aj robiť bude. Veď mama je len jedna.

Buďte originálni

Ak ste už za tie roky darovali mamkám azda všetko možné a opustila vás inšpirácia, predsa je tu jeden spôsob, ktorým ju prekvapíte, potešíte a ktorý jej bude aj niekoľko rokov pripomínať, že ju máte radi – americká vonná sviečka. Hoci je to len drobnosť, dokáže vyčarovať obrovskú radosť.  Stačí, ak viete, aké vône obľubuje vaša mama a máte vyhraté. Vonná sviečka má všestranné využitie. Okrem toho, že fantasticky vonia, má v interiéri aj dekoratívne využitie. Pohár, v ktorom sa toto voňajúce kúzlo nachádza, je krásnych tvarov a farieb, rovnako ako vosk, a teda pomôže dokonale zaplniť prázdne miesta na policiach či na konferenčnom stolíku. Tam bude vždy poruke a mamina si tak pri pozeraní obľúbených programov v televízii môže kedykoľvek vytvoriť príjemnú atmosféru. Alebo si ju položí na jedálenský stôl, kde ako sa rodina spolu stretávate a debatujete o vašich starostiach i radostiach. Plamienok sviečky pôsobí veľmi upokojujúcim dojmom, povzbudí ku konverzácii, spríjemní tie vzácne chvíle s najdrahšími, ktorých je v dnešnej dobe čoraz menej a menej.

Vyberte tú správnu vonnú sviečku pre vašu mamičku

To, že vonné sviečky plnia minimálne dve funkcie, ste už vedeli.  Ale je tu ešte ďalší spôsob ich využitia, ktorý vás opäť presvedčí, že kúpa sa oplatila. Keď sviečka dohorí, ostane prázdny pohár, ktorý sa dá využiť ďalej napríklad v kuchyni ako dóza na uschovávanie potravín. Geniálne! A také originálne. Existujú rôzne kategórie vôní, takže budete mať z čoho vyberať. Pokiaľ si nie ste celkom istí tým, čo by ju mohlo zaujať, vložte svoju dôveru napríklad do rúk sviežich a ľahkých vôní, s ktorými určite nič nepokazíte. Nie každému sa páčia kvetinové druhy, keďže sú veľmi výrazné a svojím spôsobom aj romantické. Ak je však vaša mamka zástankyňa klasiky, budú sa jej páčiť. Zato ovocné či gurmánske vône miluje azda každý. Zapálením knôtu máte o pár minút pocit, že sa miestnosť zmenila na ovocnú záhradu všetkého, čo máte radi. Navyše citrusové vonné sviečky fungujú ako prostriedok na povzbudenie mysle. Kvalitné vonné sviečky pripomínajúce čerstvo upečený koláč či práve pomletú kávu sú dnes už úplne bežné a veľmi obľúbené vďaka tomu, že pripomínajú ukážkové čaro domova, ktorý vás vždy rád prichýli po dlhom odlúčení a našepká, že toto je to správne miesto, kde sa budete cítiť bezpečne, ale hlavne príjemne.