Home / Šport / Posilnite svoje telo pomocou kvalitných strojov

Posilnite svoje telo pomocou kvalitných strojov

Posilňovacie stroje, to nie sú len činky a veľké závažia, ktoré zdvíhajú svalovci. Ide o rôzne fitness stroje, ktoré môžu pokojne používať aj začiatočníci, no musia vedieť, ako na to. Ktorý z nich si vyberiete?

Cvičiť môžete aj doma

Už vás nebaví cvičiť v komerčných posilňovniach, ktoré sú stále plnšie a drahšie? To nie je dôvod, aby ste s cvičením prestali, pretože cvičiť sa dá aj doma alebo vonku. Špeciálne domáce posilňovne sa stávajú veľkým hitom a to z rôznych dôvodov. Hlavným z nich je súkromie, ktoré nikde inde nenájdete. Výhodou je aj stabilné počasie a teda váš tréning sa nemusí odvíjať od poveternostných podmienok. Už nikdy sa nebudete vyhovárať a cvičiť budete podľa svojho plánu. Tak isto nebudete strácať čas na cestovanie a peniaze na vstupné. Stačí vám zakúpiť si niekoľko fitness pomôcok a posilňovacie stroje, s ktorými dosiahnete rovnaký efekt, ako vo fitku. Ich výber však nie vždy býva jednoduchý a preto je dobré vyznať sa v tom, čo na čo slúži. Rozhodovať by ste sa mali najmä podľa druhu tréningu, ktorý budete pravidelne vykonávať. Je rozdiel silový a kondičný pohyb, pri ktorom využijete úplne iné stroje. Preto je dobré dopredu poznať, čo všetko trh v dnešnej dobe ponúka.

Trenažéry, veže, lavičky….

Každý človek má úplne iný vkus a preto nie je možné jednoznačne povedať, ktorý stroj je ten najlepší. K najobľúbenejším však patrí posilňovacia veža umožňujúca multifunkčné využitie. Vďaka nej si precvičíte celé telo od rúk, cez chrbát, brucho až po nohy. Nie je veža ako veža a mnohé sa líšia cenou, značkou, konštrukciou, materiálom a dokonca aj nosnosťou. Veľmi obľúbené sú aj trenažéry, ktorých je veľké množstvo. Užívateľovi poskytujú komplexnú kondičnú, ale aj silovú prípravu. Za zmienku stoja cyklotrenažéry, rotopedy a bežecké pásy, ktoré nájdete aj v každom poriadnom fitness centre. Menej frekventovaným strojom je veslovací trenažér, ktorý si tiež môžete zakúpiť domov. Ak chcete univerzálny tréning, ktorým vytvarujete celé telo, trenažér je najlepšou voľbou. Vo svete fitness sa nestratia ani posilňovacie lavice, ktoré majú niekoľko kategórií. zamerané môžu byť na brucho, bench press, a iné partie tela. Najviac predávané sú multifunkčné lavice s možnosťou nastavenia polohy. Všetky tieto stoje nájdete aj u športového predajcu inSPORTline. Ten disponuje širokou ponukou sortimentu, ktorý len tak niekde nenájdete. Zariadiť si vlastné domáce fitko tak už nie je žiadny problém, stačí si len dobre rozmyslieť, čo všetko v ňom chcete mať.