Home / Móda / Ekologické alternatívy aj pre tvoju beauty skrinku

Ekologické alternatívy aj pre tvoju beauty skrinku

Ekologické alternatívy aj pre tvoju beauty skrinkuEkologický spôsob života to nie je len separovanie, znižovanie odpadu, lacné oblečenie zo sekáča (aj keď nie je second hand ako second hand), či obmedzený výber drogérie a kozmetiky.

Práve naopak. Eko život je životný štýl, ktorý ti prinesie nové možnosti, výzvy ale aj produkty, ktoré si zamiluješ. Napríklad doteraz neobjavenú prírodnú kozmetiku pre tvoj každodenný rituál krásy. Zbohom podráždená, suchá, napätá a ekzematická pleť!

Kde začať?

Nenásilný a veľmi jednoduchý spôsob, ako sa ekologická a zároveň prírodná kozmetika dostane do tvojej beauty rutiny je tuhý šampón.

Zaberie minimum priestoru oproti plastovým fľašiam klasických tekutých šampónov a samozrejme okamžite znížiš osobnú spotrebu plastu.

Prírodné zloženie nedráždi pokožku hlavy a v prípade potreby ho môžeš bez obáv použiť aj na celé telo. To je, okrem iného, výborná správa pre tých, ktorí cestujú a už majú dosť malých plastových fľaštičiek na všetky možné druhy vlasových a telových gélov.

A bonus na záver: Prírodným tuhým šampónom môžeš pokojne okúpať aj svojho psa.

Cenu za ekologický parfém roka získava…

U nás jednoznačne ekologický tuhý parfum O´Dore. Obsahuje až 20% vonných olejov (pre porovnanie bežná parfumovaná voda obsahuje 8-15% vonných kompozícií) a jeho obal je celý z papiera.

Pre porovnanie parfumovaná voda obsahuje 8-15% vonných kompozícií.

Prírodné zloženie parfumov nespôsobuje podráždenie a štípanie pokožky pri nanesení. Vône sú inšpirované prírodou a samotnými ženami. Jedna je jemná, ďalšia hravá a iná zmyselná. Všetky však máme spoločné jedno – chceme krásne voňať.