Home / Bývanie / Kvalitné koberce do interiéru

Kvalitné koberce do interiéru

Kvalitné koberce do interiéruKoberce sú niečo ako topánky k štýlovému oblečeniu. Pýtate sa, čo to spoločné s topánkami? Rovnako, ako vhodne zvolená obuv podčiarkne outfit, koberce zmenia a oživia interiér. Teda vtedy, keď vyberiete tie správne.

Vneste do domova teplo

Pokiaľ sú vaše podlahy studené, fádne a často vás trápia studené nohy napriek tomu, že nosíte hrubé ponožky, vlnené koberce tieto problémy okamžite vyriešia. Mäkký prírodný materiál vytvorí izolačnú vrstvu, aby sa vo vašej domácnosti udržalo viac tepla, čo oceníte najmä v chladných mesiacoch.

Okrem toho, že fungujú ako izolácia, už na prvý dotyk zažijete príjemný a hrejivý pocit. Mäkký povrch pod nohami a komfort si ihneď zamilujete. Priznajte si, že ranné chodenie po špičkách po studenom povrchu nie je príliš príjemný budíček.

Vyhrajte sa s dizajnom

Moderné koberce už nie sú to čo kedysi a neplnia len tepelnoizolačnú funkciu. Ak vám je blízky interiérový dizajn a radi vymýšľate nové nápady, ako ozvláštniť obývačku, spálňu alebo predsieň, vhodne zvolený kúsok povýši dizajn na vyšší level a miestnosti dodá nový rozmer, vďaka čomu bude pôsobiť ucelene a rafinovane. K dispozícii je obrovské množstvo farieb, vzorov a materiálov, ktoré budú vyhovovať potrebám každej domácnosti.Kvalitné koberce do interiéru

Zútulnite otvorené priestory

Kvalitné dizajnové koberce doplnia akýkoľvek priestor, avšak obzvlášť si ich pýtajú otvorené a veľké miestnosti. Problémom otvorenej obývačky prepojenej s kuchyňou je, že nábytok môže vyzerať trochu stratene, celá miestnosť je holá a akoby nedokonečná. Využite koberce na zónovanie priestorov a ukotvenie vášho nábytku.

Môžete kombinovať viac druhov –  syntetické alebo prírodné koberce. Držte sa však pri zemi, aby sa z vašej obývačky nestalo prekombinované miesto plné rôznych štýlov. Menej je viac.

Odhlučnenie

Chvíľu ostaneme ešte pri otvorených miestnostiach. Vysoké stropy, chýbajúce dvere, holé steny a minimalistický nábytok môžu spôsobiť v byte ozvenu skoro ako v kostole. V týchto prípadoch je koberec samozrejmosťou, pretože minimalizuje šírenie hluku a rôznych zvukov (kroky, plač detí, štekanie psov, hlasnú hudbu, hádky, chrápanie a pod.). Potešíte sa nielen vy, ale aj vaši susedia.

Nevyhnutnosť pre domácnosti s deťmi

Ani v izbičke vašej ratolesti nesmie chýbať detský koberec. Okrem zútulnenia a oživenia poskytne deťom ochranu. Deti sa rady hrajú, vymýšľajú rôzne hry a nie je ničím nezvyčajným, že sa pri svojich zábavách zvyknú občas zraniť. Mäkký koberec zmierni tvrdé pády na zem a zabráni nepríjemným zraneniam.

Hľadáte štúdio dizajnu, ktoré splní vaše predstavy o kvalitných a pekných interiérových kúskoch? Obráťte sa na ambiente.