Home / Bývanie / Elektrické krby, ktoré vykúria a zútulnia miestnosť

Elektrické krby, ktoré vykúria a zútulnia miestnosť

Elektrické krby, ktoré vykúria a zútulnia miestnosťBývate v paneláku, vo vašom dome nie je možné postaviť krb alebo nemáte na jeho výstavbu financie? Práve pre vás sú určené elektrické krby. K tomuto variantu krbov sa prikláňajú dokonca aj majitelia rodinných domov s komínom. Mohli by mať krb klasický, ale elektrický má veľa výhod. Vďaka elektrickému krbu sa zbavia povinností ako je čistenie krbu, zháňanie dreva alebo odstraňovania sadzí z komína.

Kam umiestniť elektrický krb

Pre elektrické krby nájdete miesto v každej domácnosti a v každej miestnosti. Výrobcovia krbov mysleli naozaj na všetko, a preto je možné kúpiť krby voľno stojace, nástenné alebo s možnosťou zabudovania do steny. Je zrejmé, že práve voľno stojace sú obľúbené predovšetkým u ľudí bývajúcich v panelových bytoch. Tento model krbu nemusí byť pripevnený o stenu, takže je ho možné položiť do stredu miestnosti. Z estetického hľadiska lepšie vyzerá elektrický krb na stenu. Krb na stenu viac pripomína klasický krb a je bezpečnejší v domácnostiach rodín s deťmi. Pre dokonalú imitáciu krbu odporúčame investovať do vstavaného elektrického krbu. Vstavaný krb sa zabuduje do steny. Perfektne vyzerá inštalovaný v rohu miestnosti.

Spôsob napájania elektrických krbov

Elektrické krby sa napájajú zo siete. Dávajte si pozor na výkon krbu, od ktorého sa odvíja spotreba elektrickej energie. Nikdy však neočakávajte od elektrického krbu také vyhriatie miestnosti, aké je možné dosiahnuť vykurovaním s pomocou spaľovacieho krbu. Imitácia krbu je len doplnkovým kúrením. Štandardom z hľadiska výkonu sú elektrické krby od 750 do 2500 W. Zväčša je možné teplo sálajúce z krbu regulovať a najvyššia teplota sa pohybuje okolo 30 stupňov. Pozor na to, že nie všetky krby majú funkciu ohrievania. Niektoré modely sú určené len ako dekorácia na zútulnenie priestoru.

Elektrické krby sú pastvou pre oči

Napriek tomu, že v elektrickom krbe nehorí drevo, ide vskutku o pastvu pre oči. Príjemne skombinované farby LED svetiel a možnosti regulácie jasu sú zárukou, že dáte prednosť pozeraniu do krbu pred filmom v televízii. Niektorí ľudia oponujú, že k dokonalému pocitu potrebujú počuť pukanie dreva. Elektrické krby síce nepukajú, ale svetelné variácie, ktoré dokážu vytvoriť, sú na nerozoznanie od horenia dreva. Všetky funkcie elektrických krbov sa nastavujú pomocou diaľkového ovládača. Krby na elektrinu sú bezpečné, chránené pred prehriatím či proti riziku popálenia . Teplo domova máte na dosah ruky, nečakajte a kúpte si pod stromček elektrický krb.