Home / Bývanie / Ako chrániť exteriérový nábytok pred poveternostnými vplyvmi?

Ako chrániť exteriérový nábytok pred poveternostnými vplyvmi?

Ochranné plachty oceníte obzvlášť v prípade, že nábytok potrebujete zazimovať a nemáte priestor, kam by ste ho uložili.Aj vy máte strach investovať do lepšieho záhradného sedenia, pretože sa obávate, že sa vplyvom počasia zničí? Kvalitný záhradný nábytok vydrží silné slnečné žiarenie, zmenu teplôt, časté čistenie i dážď, avšak vždy je lepšie zabezpečiť mu ochranu na mieru.

A vaše záhradné sedenie bude roky krásne

Je množstvo typov záhradného nábytku – kovový, drevený, plastový, ratanový alebo záhradný nábytok z umelého ratanu. Každé prostredie si pýta iný štýl, robustnosť a iné farby, a keď konečne natrafíte na ten správny nábytok pre vaše potreby, ostáva vám ešte jedna úloha. Naučiť sa o záhradný nábytok správne postarať.

No nezaslúži si to? Práve vďaka nemu si večer čo večer môžete užívať západy slnka, posedenie pri dobrom jedle, pri grile s priateľmi. Nebyť vášho obľúbeného záhradného kresla alebo hojdačky, neužili by ste si dosýta krásu vašich kvetín a nenaplnili by ste dušu hrdosťou pri pohľade na vaše dokonalé zeleninové hriadky.

Aby sa vám však v kresle sedelo dobre, musí byť čisté, rovnako ako ostatný nábytok okolo vás. Záhradné sedenie sa používa v exteriéri, preto sa často dostane nielen do kontaktu s nami, ale aj s prachom, listami alebo inými nečistotami.

Všetky typy záhradného sedenia sa odporúča s pravidelnosťou čistiť navlhčenou handričkou, prípadne konkrétnymi prostriedkami určenými na kov, plast či drevo. Pravidelné čistenie, v prípade dreveného nábytku jeho brúsenie a ošetrenie nátermi, dožičí nábytku dlhú životnosť.

Nezastrešená terasa? Vyriešia to ochranné plachty

Záhradný nábytok nenachádza využitie len na našich zastrešených terasách či zimných záhradách. Často sa so stolíkom a kreslami stretneme aj pred vchodovými dverami, na balkónoch, pod pergolou alebo altánkom.

Keď predpovede počasia nie sú priaznivé, vždy je dobré záhradné sedenie ukryť pod ochrannú plachtu. Vďaka univerzálnym rozmerom ľahko zakryjete hojdacie závesné kreslo, hojdačku, sadu stola a lavičiek, jedálenského stola a stoličiek, jednokresiel i dvojkresiel či vaše pohodlné sedacie súpravy. Ochranné plachty oceníte obzvlášť v prípade, že nábytok potrebujete zazimovať a nemáte priestor, kam by ste ho uložili.

Odolný materiál plachiet ochráni sedenie na krytej i nekrytej terase, je dostatočne priedušný, aby nábytok nechytil plesne a zároveň k nemu neprepustí vlhkosť z prostredia.

Chystáte sa na dovolenku alebo chcete ochrániť sedaciu súpravu pred domácimi zvieratami v čase vašej neprítomnosti? Konečne budete mať dušu na mieste. Nábytok jednoducho prikryjete a budete mať istotu, že ho domáci maznáčikovia neušpinia ani nedoškriabu, a ešte aj ostane čistý a suchý.

Nájsť si elegantné sedenie na terasu nestačí. Doplňte ho mäkkými vankúšikmi, dekami, kvetináčmi so záplavou voňavých kvetov, pripadajte pár štýlových svetielok a lampášov a určite nezabudnite ani na úložný box, na ktorom si nielen pohodlne posedíte, ale môžete  doň ukladať ochranné plachty na exteriérový nábytok a v prípade potreby ich vyťahovať.

 

 

zdroj: ratanea.sk