Home / Láska, sex, vzťahy / Je čas na manželstvo ?

Je čas na manželstvo ?

Máte pekný vzťah a partnera, s ktorým vám je jednoducho fajn. Zo začiatku neriešite to, či vám to spolu vydrží a ako dlho vôbec. Jedného pekného dňa sa však prirodzene vynorí myšlienka na spoločnú budúcnosť v manželstve. Svadba je jedno z dôležitých rozhodnutí, ktoré zmení váš život. Čo však urobiť pre to aby vaša svadba prišla v správny čas? A má vôbec prísť?

Možno ste spolu len pár dní alebo týždňov. Možno ste spolu roky. A možno práve akoby náhodou  čakáte bábätko. Rozhodnutie vstúpiť do manželstva je veľmi vážne. Preto ho treba dôkladne premyslieť. Záleží  predsa na vás ako bude vyzerať váš ďalší život. Záleží na tom, ako si rozumiete, aké ste osobnosti, čo od toho očakávate a aj to, či vás do toho niekto “tlačí“.

Pokiaľ ste spolu krátko, radšej počkajte a neunáhlite sa. Ste si istí, že to chcete obaja?  Poznáte sa už natoľko, že viete, že on je pre vás pravý alebo ona tá pravá? Veď ak sa máte radi, tak to jeden papier až tak nezmení. Treba vyskúšať spoločné bývanie, zvládanie nudy, bežných situácií, či stereotypu. Niekedy je dobrým preverením vzťahu aj spoločná dovolenka. Sú vzťahy, kde svadba po krátkej známosti vydržala. Niekedy preto, že boli obaja dostatočne vyzretí, i keď mladí. Alebo preto, že po predošlom dlhoročnom vzťahu boli pripravení rozvíjať nový vzťah ďalej. Alebo je to už manželstvo druhé v poradí, kedy už každý vie, čo chce a čo má očakávať.

Po niekoľkoročnej známosti je svadba ďalším prirodzeným krokom vo vývoji vzťahu. Obaja už o sebe veľa viete a už to predsa plánujete dlhšiu dobu. Čo však, ak ste spolu už pár rokov, ale váš vzťah akosi stratil smer? Sú len dve možnosti. Prípravu svadby neustojíte a rozídete sa, alebo váš vzťah naberie druhý dych. Záleží len na vás, čo bude ďalej. Veľakrát sa stáva, že krátko po rozpade dlhoročného vzťahu si obaja bývalí partneri založia svoje rodiny.

Bábätko je na ceste? Pokiaľ ste už spolu nejaký čas a viete, že manželstvo je to správne riešenie, tak zorganizujte svadbu. Ak ste spolu krátko, príchod ďalšieho človiečika ešte nie je dôvodom hnať sa do manželstva. Je lepšie zostať spolu na určitý čas bez papiera, zvyknúť si na situáciu.  Však tento krok môžete urobiť kedykoľvek. Nie pod nátlakom aktuálnej situácie. V dnešnej dobe, kedy je veľa párov bez papiera, či príliš veľa rozpadnutých manželstiev, sa na vás nikto nebude pozerať ako na raritu.

Nedá sa povedať  kedy je ten optimálny čas na spečatenie vzťahu manželstvom. Je to len a len na vás dvoch. Ak to tak skutočne cítite, tak prečo nie?

Text: Barbie

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply