Home / Blog / Muži sú z Marsu

Muži sú z Marsu

„Neuveríš, čo som práve dočítala!“ vyhŕkla na mňa Soňa v sobotu ráno v čase, keď som si nestihla ešte ani zaliať rannú kávu. Čakala som teda, že dočítala minimálne závet strateného strýka z Bangladéša, ktorý jej odkázal ostrov a nejaké nehnuteľnosti. „Magazín pre mužov men.sk!“ dostatočne som nechápala jej rozrušeniu. Snáď si doteraz nemyslela, že existuje len
magazín pre ženy. Poblahoželala som jej k „prevratnému“ objavu a chystala som sa taktne ukončiť telefonát. „Nie, ty nerozumieš!“ prerušila ma Soňa : „Je to ako základný jazykový kurz marštiny!“.

Marština bol výraz ktorý sme zaviedli pre jazyk, v ktorom s nami občas komunikujú muži, ale aj pre všetky nevysvetliteľné javy s nimi spojené (napr. ako samovoľné otáčanie hlavy na ulici za ženskými objektmi). Za tento výskum marštiny síce Soňa medailu nedostala, ale konečne rozlúštila problém na ideálny darček pre svojho skoro drahého. Skoro drahý mal narodeniny, a Soňa ma už druhý týždeň otravovala s výberom. Vďaka tomu magazínu pre mužov totižto rozlúskla problém. „Kúpim mu alkoholový darček, alebo radšej alkoholové darčeky, na každý deň jeden.“ Prečítala si totiž článok o tom, ako sa dostať zo zóny kamarátka do zóny známosť. Tento posun podľa návodu zahŕňa nenápadne podaný alkohol vo forme, v ktorej sa neodmieta. A darčeky sa jednoznačne neodmietajú.

Nakoniec bol z toho trapas. Skoro drahý si na oslavu doviedol novú známosť a alkoholové darčeky ocenila hlavne moja milá kamarátka.  Ostatní spoluoslavujúci sa vďaka nej výborne zabávali.

O týždeň na káve, keď ja som pila kávu a Soňa pila všetko, sme došli k záveru. Základný jazykový kurz marštiny vo forme článku je skvelá vec, ale akosi sa pozabudlo na fakt, že marštinou píšu Marťania…

Text: ext. PISEM.SK

Foto: igift.sk

 

Leave a Reply