Home / Nezaradené / Oblečte sa do práce!

Oblečte sa do práce!

Pracujete vo výrobe, strojárstve, montujete, staviate, zvárate?  Tak tento článok je presne pre vás. Veď nie nadarmo sa hovorí, že šaty robia človeka. Oblečenie je dôležitá súčasť zamestnania nielen v profesiách, ktoré si vyžadujú “dobre vyzerať”.

Kúpte si kvalitné pracovné odevy!

Potrebujete pracovné oblečenie, alebo ochranné odevy, ktoré vás budú nielen chrániť, ale budú aj pohodlné a funkčné.Vhodne zvolené pracovné odevy slúžia ako prevencia pred zranením. Sú šité z kvalitných materiálov presne podľa zamerania vašej práce. Navyše si môžete vybrať nielen z kvalitného, ale aj štýlového sortimentu. V pracovných odevoch nájdete okrem iného aj bundy, vesty, monterky, mikiny, tričká, termoprádlo a reflexné pracovné odevy. Oblečenie do práce môže slúžiť aj ako uniforma a pri kolektívnych činnostiach tak vytvárať profesionálny dojem celku.

Obujte sa!

Sú to predsa nohy, čo vás celý deň nosia. Preto im je nutné dopriať kvalitu a pohodlie. V práci to platí dvojnásobne. Len kvalitná pracovná obuv vás uchráni pred nehodou. Čo ak vám niečo padne na nohy? Klasická obuv nie je vyhotovená tak, aby zabránila následkom úrazu. Naopak pracovná obuv je vyrobená z materiálov, ktoré majú odolné vlastnosti. Môžu mať napr. odolnú podrážku voči kyselinám, odolnosť proti prepichnutiu, antistatické vlastnosti a sú nepremokavé.

„Bez dobrej obuvi by som už prišiel o palce na nohe“, hovorí Ondrej (35, montážnik, špecialista na profil salamander).“Pri montáži čohokoľvek, či už sú to kvalitné plastové okná, dvere, žalúzie, parapety, je potrebné mať kvalitnú obuv aj odev. Predávame kvalitu a preto ju musíme aj reprezentovať.” 

Vhodné oblečenie je o štandarde, o tom osobnom, ale aj pracovnom. Nechráni len telo, ale aj peňaženku. Koľko by vás asi stálo liečenie úrazu z nedbanlivosti, kedy ste sami ignorovali bezpečnostné opatrenia?

Text: Jana

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply