Home / Zdravie / Relaxuj ako vieš!

Relaxuj ako vieš!

Každý z nás si potrebuje po namáhavom dni poriadne oddýchnuť.  Práca, škola, dokáže človeka poriadne vyšťaviť! Dnešná doba je známa tým, že sa  človek nezastaví bez ohľadu na vek, pohlavie,  či profesiu. Povedzme si na rovinu.  Ako sa cítime  po celom dni naháňačiek, vybavovania, pracovných povinností a iných každodenných rutín? Predpokladám,  že 9 z 10 opýtaných ľudí by na túto otázku zareagovalo odpoveďou typu „unavene“.

Relax je to, čo potrebuje každý jeden z nás. A nemusí to byť zrovna exkluzívna dovolenka, niekedy stačí oveľa menej. Každý máme tú svoju  overenú metódu ako odbúrať stres, či naladiť sa pozitívnejšou energiou do ďalšieho dňa.

Pre mňa je chrámom pokoja a kľudu moja kúpeľňa, takzvaný “chrám čistoty”.  Ó áno, práve počujem kvantum mužov, ktorí sa práve usmievajú nad skôr ženskou mániou. Pustím tečúcu vodu, nasypem soľ do vane, stlmím led svietidlá a pustím niečo pohodové oddychové. Často to býva Coldplay, prípadne iné kapely.  Skúsim vždy preladiť svoju myseľ na pozitívne vlny a myslím na to, ako hlboko nechám odplaviť všetky problémy a starosti.

Priznám sa, neodolal som a na návšteve som si odskúšal aj väčší komfort. Luxusný kúpelňový nábytok, fantastické moderné vane s masážou. Ale stále mi tam niečo chýbalo. Až neskôr som prišiel na to, že pokoj duši sa dostavuje najviac v známom dôvernom prostredí,  kde proste žijete a poznáte to. A že to materiálno síce zabezpečí tú skvelú atmosféru, ale ten kľud by mal byť najmä v nás.

Bez ohľadu na to, ako ten svoj kľud viete nájsť vy, hľadajte ho čo najčastejšie. Pretože denne na ulici, v práci a pri medziľudských vzťahoch o energiu prichádzate. A tieto straty je nutné niekde kompenzovať, športom, koníčkami, či poležaním a meditáciou vo vani…

Prevedenie je na vás.

Text: Peter

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply