Home / Nezaradené / Chrípka – zažeňte ju s pomocníkmi z kuchyne

Chrípka – zažeňte ju s pomocníkmi z kuchyne

Prišla jeseň a s ňou ruka v ruke chrípka. Doslova na každom kroku stretneme kašľajúcich ľudí, unavených a zničených. Chrípka je tu s nami každoročne.  Najviac sa jej darí, keď je niekoľko stupňov nad nulou. Vlhké ovzdušie sa tiež podieľa na jej raste.  Ale nedajte sa jej. Poradíme vám ako s chrípkou zatočiť. Vyberte sa do boja s pomocníkmi z kuchyne.

Cesnak a cibuľa dokážu divy

Áno je to tak. Nie je žiadnym tajomstvom, že už  jeden strúčik cesnaku nahradí bežné antibiotiká. Konzumujte ho v surovom stave, aby nestratil vitamíny. Môžete si ho pokojne zmiešať s medom a užívať po lyžičkách celý deň. Je len na vás, ako sa rozhodnete. V každom prípade vám pomôže. Keď je reč o cesnaku, nesmieme zabudnúť ani na cibuľu. Už naše staré mamy poznali jej liečivé účinky. Zjedením jednej surovej cibule zaženiete bolesti hrdla, nádchy a ústnu dutinu zbavíte infekcií. Nejedna mamička dodnes používa cibuľový sirup proti kašľu. Cibuľku nakrájate na drobno a zasypete dostatočným množstvo cukru. Keď pustí sladkú šťavu môže sa konzumovať. Deti chuť tohto prírodného sirupu doslova zbožňujú.

Zázvor, neoceniteľný asistent v boji

Pri chrípke sa predovšetkým musí piť veľa tekutín. V tomto vám určite pomôže zázvor. Zázvorový čaj vás doslova postaví na nohy. Zahreje celé telo, povzbudí metabolizmus a vdýchne vám energiu. Príprava zázvorového čaju je jednoduchá. Potrebujete  kúsok koreňa, ten je potrebné nastrúhať. Zaliať vriacou vodou a nechať niekoľko minút postáť. Po vylúhovaní môžete do čaju pridať lyžičku medu alebo cukor. Budete cítiť ako sa vám do celého tela vlieva energia a vitalita.

Vitamíny zo záhradky

Je všeobecne známe, že proti chrípke účinkuje vitamín C. Doprajte si ho vo vypestovaných surovinách. V citrusových plodoch, listovej zelenine, čiernych ríbezliach, brokolici, kapuste, paprike, jablkách, rajčinách či chrene. Vitamín A nájdete v mrkve. Kyslá kapusta vám tiež neoceniteľne pomôže v boji s týmto nepriateľom.

Malý zázrak na koniec

Spojte antibiotické účinky cesnaku s vitamínom C. Už v dávnych časoch sa cesnakovo-citrónová kúra absolvovala každoročne. Posilní dostatočne imunitu, zníži váš cholesterol  a krvný tlak. Že ako na ňu?
Stačí vám 5 pokrájaných citrónov a 30 strúčkov cesnaku. Všetko spolu rozmixujte na kašičku. Zalejeme litrom vody a necháme prejsť varom. No a zázrak je na svete. Pite ho denne asi 20ml pred jedlom po dobu troch týždňov. Táto kúra celé vaše telo zregeneruje a povzbudí.

Chrípka nie je dobrý kamarát. A však po  dni strávenom v posteli s našimi pomocníkmi , vám nebude robiť spoločnosť dlho. Zbavte sa jej aj vďaka radám, ktoré určite oceníte.

Text: Monika

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply