Home / Nezaradené / Mocné myšlienky

Mocné myšlienky

Ľudia sa celý život len sťažujú. Na seba, svoj život, svojich rodičov, prácu, školu, osud….na všetko. Trápia sa, sú v depresiách, vinia za to všetkých, len nie seba. Veľa z nich nerobí takmer nič pre to, aby to zmenili s odôvodnením, že to aj tak nebude mať žiadny výsledný efekt, a tak sa radšej ľutujú. Keď sa ráno pozrú do zrkadla, radšej by vymenili svoj odraz za nejakú peknú tváričku z televízie. Ak sa im nebodaj hneď zrána podarí rozliať káva vsugerujú si, že celý deň bude zlý… Celé zle! Už odpradávna je známe, že naše pocity, myšlienky a nálady sa dajú ľahko ovplyvniť. Pýtate sa ako? Vďaka mocným myšlienkam, ktoré by vás mali sprevádzať každý jeden deň.

Sila myslenia

 Áno, takmer všetko zlé, čo sa vám stáva počas bežného klasického dňa môžete ovplyvniť pozitívnym myslením. Pre množstvo ľudí je to takmer hlúposť, preto to ani nevyskúšajú a umárajú sa naďalej vo svojich ťažkostiach. A pritom nikdy predtým nebolo tak jednoduché odvrátiť nepríjemnosti číhajúce na každom kroku. Zmena k lepšiemu nemusí byť vždy tak náročná. Jedna alebo dve nové pozitívne myšlienky denne, a jedného dňa sa váš život stane rajom.

 Afirmácie na každý deň

 Afirmácia je každá myšlienka, ktorá vás napadne, a každé slovo, ktoré vyslovíte. Prečo si teda nevytvoriť lepší a naplňujúci život tak, že začnete používať iba pozitívne afirmácie? Každý má silu a moc riadiť svoju myseľ a život. Začnite každý nový deň so slovami, že ste sa rozhodli, že dnes budete so sebou spokojná/ý a spravíte si z toho zvyk. Je dobré naučiť sa mať rád samého seba. Podceňovanie nebolo ešte nikdy nikomu užitočné. Povedzte si, ako ste spokojný sami so sebou a s vašou odvedenou prácou. Ste skvelý predsa taký, aký ste. Otvorte svoje srdce a vzdajte sa všetkého odporu. Začnite zajtrajšok pozitívne a vyhnite sa negatívnym slovám. Hoci sa nebudete cítiť najlepšie, skúste si povedať nejakú pozitívnu afirmáciu, ktorú si budete opakovať stále dookola počas celého dňa. Garantujeme vám, že keď prídete do postele, zlá nálada bude preč a vy si kvalitne oddýchnete.

Text: Michaela

Foto: sxc.hu