Home / Blog / Zdravie vs. mlsný jazýček

Zdravie vs. mlsný jazýček

Každý z nás pozná tú otrepanú frázu, že zdravie je dôležité a na prvom mieste. Pokiaľ ste ju doteraz prehliadali, mali by ste ju začať brať určite vážne. Nebudeme vám však kázať, aby ste jedli zeleninu a ovocie v hojnom množstve každý deň. Namiesto toho si povieme o pár zázračných potravinách, ktoré vás dokážu vyslobodiť z problémov, vzpružiť a opäť postaviť na nohy. Samozrejme, my všetci sme hriešnici a občas nám náš jazýček hovorí, že túži po niečom hriešne sladkom. Nikto nie je dokonalý, každý občas zhreší. V takom prípade je však dbať na to, aby sme si našli kvalitné recepty, po ktorých nenastanú nijaké žalúdočné ťažkosti.

 Zázračné potraviny

 Nikoho by nemalo prekvapiť, že medzi tieto zázraky patrí aj zázvor. Hoci veľa z vás zvraštia už len pri tom názve čelo, práve táto plodina nás dokáže zachrániť pri všetkých nachladnutiach, chrípkach a problémoch súvisiacimi s tráviacim traktom. Zázvor a jeho účinky sú však vychýrené po celom svete. Jeho chuť je horká a veľa z nás ju neobľubuje, no čo by sme pre naše jedinečné telo nespravili. Menej známou potravinou je kustovnice čínska, ako by naši Českí susedia povedali. Tento malý zázrak tvoria červené malé zrnká podobné podlhovastej ryži. Ma priaznivý vplyv na činnosť ľadvín a pečene, ďalej tiež na obranyschopnosť a imunitu. Potešíme taktiež ľudí s vysokým krvným tlakom, nakoľko ho táto plodina znižuje.

 Sladké záležitosti

 Kto z nás by nemiloval sladké. Pardon, pár ľudí sa nájde. Až na tieto výnimky je počet ľudí, ktorí by chceli mať sladkosti každý jeden deň, priam kolosálny. Je však potrebné uvedomiť si, že väčšina týchto dobrôt je zlá nie len pre naše zuby, ale aj pre ostatok nášho tela. Môžu nám spôsobiť tráviace problémy a zníženú imunitu. Preto by sme si mali dvakrát rozmyslieť, čím sladkým potešíme naše ústa. Napríklad muffiny. Sú to malé chutné koláčiky, ktoré môžu byť s náplňou, ale i bez. Zasýtia našu túžbu po sladkom a vďaka krehkému cestu nenarobia toľko škody.  A čo keby sme chceli sladké ako hlavný chod? Správnou voľbou je dobrota, ktorú pozná celý svet. Recept na palacinky (palačinky recept), ktorý by bol kvalitný však nie je tak jednoduché nájsť. Ak to však zvládneme, čaká na nás doslova nebíčko v papuľke.

Text: Michaela

Foto: sxc.hu