Home / Láska, sex, vzťahy / 10 vecí, ktoré ženy na mužoch milujú

10 vecí, ktoré ženy na mužoch milujú

Ani s nimi, ani bez nich. Muži, nepochopiteľné, no predsa jednoduché bytosti. Troška zvieratká, troška rytieri. Niekedy nás vyvádzajú z miery, niekedy ich nenávidíme a najradšej by sme sa vrátili späť v čase k legendárnej Sapfó na bájny ostrov Lesbos, kde by sme mali od mužov pokoj. Chceme sa však skutočne skryť pred tými chutnými „odroňmi“?

Nechýbali by nám tie maličkosti, pre ktoré ich tak milujeme? Čo tak pritúliť sa k teplému, hoci i neotesanému telu, cítiť mužnú vôňu? Dokázali by ste bez toho žiť? Koho by sme okúzľovali, keby ich nebolo? Hoci to akokoľvek zapierame, tak sú pre nás chýbajúcim krídlom či strateným kúskom puzzle do nášho srdca.

Čo na nich teda najviac milujeme? Skeptik by možno povedal, že sú to peniaze. Áno, sú i také ženy, ktoré milujú peniaze, no v tom prípade nie muža, ktorý tie peniaze má. Našťastie, skutočnosť je oveľa harmonickejšia. Nech sa páči, 10 vecí, ktoré na mužoch naozaj milujeme:

1. Tvrdá maska, ale mäkké jadro: väčšina žien túži podvedome po „zlom chlapcovi“. Nemusí to vždy znamenať túžbu po trestanom mužovi. Jednoducho potrebujeme cítiť pri sebe skutočného chlapa, ktorý v nás vyvolá pocit bezpečia a istoty. Pohľad na „drsňákov“ prebúdza v žene živočíšnosť. No rovnako podvedomá je aj túžba po rodine. Preto dokáže ženu dostať do kolien, keď jej miláčik na chvíľu odloží masku a jeho hrubé črty zjemnejú. Páči sa vám, keď sa muž s tetovaním citlivo usmeje na batoľa alebo ho väzme za ruku? Keď si vás pritúli a šepká do uška? Určite áno. Správnou kombináciou nehy a drsnosti si muž zaručene získa ženské srdce. Symbolom takéhoto muža sú romantickí rytieri, ktorí sú ochotní zomrieť pre vlasť, kráľa a ženu svojho srdca. Sú to bojové esá, no zároveň gavalieri.

2. Pozornosť: muž by nemal ženu ohurovať len sladkými rečami, ale dokazovať náklonnosť najmä činmi. Stačia malé drobnosti, aby sa žena cítila dôležitá. Páči sa vám, keď vám muž galantne podrží dvere, odloží kabát, zaplatí večeru, prenechá poslednú jahodu alebo pripraví raňajky? Ženy chcú byť rozmaznávané, aj keď by to malo byť len občas. Na galantnosť sa dnes akosi zabúda, práve preto ju ženy čoraz viac vyhľadávajú. Keď ju nájdu, tak neodolajú.

3. Empatia: prejavenie záujmu, citu. Zaujíma ho, čo ste dnes prežili v práci, u lekára, v autobuse? Muž, ktorý vie počúvať, poradiť alebo aspoň pochopiť je ako ten najdrahší balzam na ženskú dušu. Chlap by sa nemal snažiť byť len milencom, ale aj dobrým kamarátom. Pritúliť, pohladiť, porozprávať sa, to sú tri „P“, pre ktoré vás ženy budú čakať s otvorenou náručou.

4. Pomoc druhým: je vášmu drahému ľahostajné, že svokra nesie ťažký nákup alebo privrel dvere pred matkou s kočíkom? Nepomohol susede, ktorej sa šmyklo na ľade? Ste si istá, že ho naozaj milujete? Máte totiž pri sebe obyčajného sebca. Pokiaľ sa nezaujíma o starosti okolia, tak sa nikdy nebude starať ani o vás. Skúste si nájsť takého, čo vám pri utieraní riadu aspoň sem-tam vezme utierku z rúk.

5. Inteligencia: žena túži nájsť seberovného partnera pre rozhovor, ktorý má záujem o aktuálne dianie a všeobecný prehľad. Vie si všetko vydiskutovať a žiadna téma pre neho nie je tabu. Práve povestnú rozvahu a pokoj si ženy u mužov nesmierne vážia.

6. Humor- diagnóza „veľký chlapec“: aj keď sa od muža očakáva, že v istom veku by mal dozrieť, nabrať rozum a správať sa dospelo, predsa len ženy milujú, keď si zachová v sebe kúsok chlapčeka. Zostáva veselý a slovo humor mu nie je cudzie.

7. Spoločenský/aktívny: pivko, gauč a hokej. Nie páni, týmto si žiadnu ženu dlhšie neudržíte. My milujeme mužov, ktorí sa nehanbia ísť do spoločnosti a prirodzene nadviazať rozhovor. Milujeme mužov, ktorí sú aktívni. Stále sa niečo okolo nich deje, nepoznajú nudu. Spoločenskí muži berú do spoločnosti aj svoje partnerky a sú k nim veľmi pozorní.

8. Neodolateľnosť: zdravý narcizmus pôsobí rozkošne. Muž, ktorý vie, čo chce a vie si o to nenápadne poprosiť je neuveriteľne sexi. Dráždivá vôňa, vkusné oblečenie, perfektný účes. A ak sa k tomu pridajú utešené dvojzmysly a tajomnosť, tak ženy lačne naťahujú ruky.

9. Sex/obojstranná spokojnosť: tento bod ide ruka v ruke s pozornosťou, pretože máloktorý pozorný muž by dovolil, aby bola spokojnosť len na jeho strane. Muž, akého ženy milujú je trpezlivý a vydrží, kým jeho partnerka naskočí na vlnu rozkoše.

10. Dobrý manžel/ skvelý otec: má jeho sestra deti a on ich nemôže vystáť alebo ich radšej berie na ihrisko a do kina? Ktorého by ste viac milovali?

Myslím, že maličkostí, pre ktoré mužov milujeme je oveľa viac a každá by ste si našli tú svoju. Možno ho milujete i preto, že si každé ráno oblečie tričko naopak, alebo nie?

Text: Katarína

Foto: freedigitalphotos.net