Home / Blog / Ženba – elegantná výzva

Ženba – elegantná výzva

Neodškriepiteľnou pravdou zostáva, že párom sa do svadby v súčasnosti veľmi nechce. Pokiaľ sa aj rozhodnú urobiť tento veľký životný krok, tak sa usilujú, aby bol ich svadobný deň o niečo štýlovejší, či dokonca extravagantnejší, ako to bolo u ich blízkych známych. Na eleganciu by sa však nemalo v žiadnom prípade zabúdať. Nevesta je vo svadobný deň hviezdou a ženích v tesnom závese za ňou. Nikdy by nemal zabúdať, ako sa chová pravý gavalier a zachovať si dôstojnosť. Tomu zodpovedá i jeho oblečenie. Páni, ak sa rozhodnete podriadiť elegantnej výzve od života a oženiť sa, tak by ste nemali vynechať pár detailov, čo sa týka outfitu. Nohavice sa zvyknú vyberať užšie, rovné a bez záhybov. Čo sa týka samotného obleku, voľte kvalitu v podobe kašmíru, zamatu alebo hodvábu. Nemenej elegantná je i bavlna a satén. Elegantné pánske košele si volia i svadobní hostia. Ženích by mal byť pre nich vzorom elegancie. Košeľa sa vyberá podľa obvodu krku a výšky postavy. Pre ženícha je vhodná tá s manžetami a manžetovými gombíkmi. Za neprístupné na dôstojnej svadbe sa pokladá to, keď má ženích inú farbu košele, ako je sfarbenie nevestiných šiat. Zvyčajne býva teda čisto biela alebo krémová. Družbovia a družičky sa môžu tiež farebne zladiť.

Pokiaľ volíte motýlik, tak ten čierny sa zaručene hodí ku smokingu a biely k fraku. Kravata zostáva verná klasickému obleku a mala by dosahovať dĺžku k pásu. Správny parfém eleganciu ženícha iba podčiarkne a urobí z neho skutočne neodolateľného muža. Nech už Vám tvrdia čokoľvek, topánky by mali byť celokožené. Štýlový ženích si môže dovoliť experimentovať s klobúkom i rukavicami tak, aby nestratil na vážnosti. Drobné detaily na svadbu, pre samotný novomanželský pár, ale aj pre hostí kúp tu.

Vedeli ste, že v 18. storočí sa ženích z lepšej spoločnosti odieval do vínočerveného alebo modrého redingotu? Nohavice tiež nemali tradičnú farbu, ako ju poznáme dnes. Zvykli byť hnedé alebo levanduľovo modré. Bez cylindra to vtedy nebolo vôbec ono. Aj keď sa doba zmenila, prvoradou zostáva galantnosť.

Prípustné je, ak si zoberiete na svadbu košeľu na prezlečenie. Možno sa ženích či hostia necítia v naškrobených košeliach dobre, alebo sa viac potia. Večer sa môžu pokojne prezliecť do pohodlnejšieho a novo navoňaného materiálu. Ide Vám o výnimočnosť? Odejte sa do fraku či žaketu. Dnes sa nosí čierno-šedá kombinácia. Čo sa týka spomínaných manžetových gombíkov, môžete staviť i na bižutériu, pokiaľ sa ale nesie svadba vo vysokom štýle, v ponuke sú oveľa drahšie kúsky s drahými kameňmi, zo zlata či striebra. Ak ste sa rozhodli pre bižutériu, tak vyberajte povrch upravený z rhodia. Ide o ušľachtilý kov striebornej farby, ktorý si zachováva stálosť.

Náročnosť svadobného dňa, rozlúčku so slobodou, alebo vychutnávanie si romantickej posvadobnej dovolenky Vám môžu spestriť aj husteveci.sk. Všetkým, ktorí sa chystajú na svoj “Veľký deň”, ale aj tým, ktorí ho už majú za sebou, prajeme veľa lásky a šťastia.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu, husteveci.sk