Home / Bývanie / Ako spojiť útulnosť s kreativitou?

Ako spojiť útulnosť s kreativitou?

Možno často premýšľate, ako zútulniť váš byt tak, aby všetky jeho súčasti boli praktické a zároveň dizajnovo prívetivé. Na internete nájdete množstvo magazínov zameraných na dizajn, ale nie vždy sa nájde článok, ktorý by vám navrhol možnosti zmien vo viacerých častiach vášho bytu. Niekedy človek bojuje s priestormi, inokedy s ťažkými skriňami, ktoré nemožno presunúť podľa nálady. Možno ste zabudli aj na maličkosť – kľučky, vešiaky, úchytky či zrkadlo – na prvý pohľad „len“ doplnky, v skutočnosti však nástroj na to, ako upútať návštevu. Prinášame vám zopár tipov, ako premeniť vaše bývanie a pritom cítiť, že každá jeho časť je praktická, jednoducho zmeniteľná a útulná.

1. Mobilný nábytok

Povedzte NIE ťažkým fádnym skriniam, ktoré nemožno presúvať podľa nálady. Predstavte si naopak nábytok na kolieskach, ktorý je veľmi praktické premiestniť dokonca z miestnosti do miestnosti a tak sa pohrať s fantáziou. Minimalistický dizajn pôsobí jednak prakticky a jednak útulne – presne to, čo potrebujete. Do malého priestoru uložíte všetko, čo potrebujete a nebudete sa v jednoizbovom byte cítiť ako vo väzení. Ideálny je tiež do malých kancelárií, kde stačí jeden roh miestnosti na premenu na obedový kútik. Odlíšiť od okolia sa môžete tiež kreatívnymi úchytkami. Nebojte sa, možností je veľa, bez obáv nakúpte v eshope, zaberie vám to menej času ako hľadanie ihly v kope sena v kamenných obchodoch.

2. Kľučka – prvý krok do vášho sveta

To, čo si vaša návšteva všimne ako prvé tesne pri vstupe do vášho kráľovstva je práve kľučka. Možno ste týmto smerom nikdy neuvažovali, ale skutočne o vás veľa napovie – či už sa jedná o vstupné dvere alebo dvere do vašej kúpeľne, knihovne či spálne. Premyslite si správne, či ste romantický typ, minimalista alebo bohém. Na trhu je dnes už pomerne veľa možností, z ktorých vyberať. Poradia vám odborníci ako napríklad fpinterier.sk, ktorí vyhovejú istotne každému, kto sa chce trošku odlíšiť od davu. Nájdete nespočetné návrhy čo sa tvaru i materiálu týka. Stačí si len vybrať.

3. Nepodceňte kúpeľňu!

Ak ste doteraz nepatrili medzi tých, ktorí drobnými doplnkami premenia kúpeľňu na miesto, ktoré vám susedia môžu závidieť, tak ešte dnes premýšľajte nad novými nápadmi. Pokiaľ máte obmedzené priestory na zložité zmeny, nebojte sa, niekedy stačí skutočne málo! Určite viete, že je možné vždy nakúpiť vešiaky za dobré ceny a tým zaujať pohľady zvedavcov. Kúpeľňa je predsa hneď po spálni druhé kráľovstvo oddychu. Vdýchnite jej preto život doplnkami ako vešiaky, úchytky, či zaujímavé zrkadlá. Stačí skutočne málo. Minimalizmus vládne dizajnom!

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply