Home / Bývanie / Drviče odpadu – environmentálne riešenie vo vašej domácnosti

Drviče odpadu – environmentálne riešenie vo vašej domácnosti

Vedeli ste, že kuchynské zvyšky jedla a biologické odpadky tvoria skoro polovicu celkového odpadu v domácnosti? Uznajte: koľkokrát ste si položili otázku, čo s banánovými šupkami či odpadom zo zemiakov, kapusty alebo so zhnitým ovocím, na ktoré ste zabudli, kým ste odišli na dva týždne na dovolenku? Vyhodili ste ich do koša? Určite vás však už zajtra začne trápiť nepríjemný zápach. A neskúste na smeti zabudnúť ešte pár dní, stanú sa lákadlom aj pre hmyz či hlodavce, čo vám spôsobí nemilé starosti, nech už to je v smetnom koši v interiéri alebo na vašej ulici.

Zvyšky potravín, ktoré sa nahromadia pri varení alebo upratovaní zo stola priťahujú najmä v jarnom a letnom období hmyz a hlodavce, ktoré môžu aj ohroziť zdravie vás a členov vašej domácnosti – a to by ste určite nechceli. Ale nielen to. Odpad, ktorý skladujete v smetnom koši vám môže veľmi ľahko pretiecť a vy tak máte obrovskú prácu navyše s čistením a odstraňovaním nečistôt, či prípadne aj plesní. Nepríjemné.

Možno ste však doteraz nevedeli, že existuje veľmi jednoduché a praktické riešenie, ako sa týmto nepríjemnostiam vyhnúť – drvič potravinových odpadkov. O čo ide? Malé spotrebiče, ktoré sa zmestia pod váš kuchynský drez a rozdrvia potravinový odpad na jemné čiastočky, ktoré sú odplavené rovno do odpadového potrubia. Spolu s tečúcou vodou a vodou, ktorú obsahuje biologický odpad sa znižuje celkové množstvo vášho odpadu, nakoľko sa jemné čiastočky premieňajú zväčša rovno na vodu. Drobné čiastočky, ktoré prechádzajú cez drviče odpadu sa následne jednoduchšie rozkladajú v čističkách odpadových vôd, septikových nádržiach, alebo v samotnej prírode. Čo je ale fantastické, odpadkov, ktoré by vám mohli zapáchať v smetnom koši sa zbavíte veľmi rýchlo. Pozrite si video, ktoré vás zaručene presvedčí, aká jednoduchá je obsluha drviča.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=4BsfppH4UlY’]

Táto investícia sa oplatí najmä tým, ktorí pravidelne varia. Ak patríte medzi milovníkov zeleniny, rýb, vajíčok, kukurice, orechov alebo melónu – odpadu z týchto pre vás obľúbených dobrôt sa skutočne rýchlo zbavíte. Neveríte, že rozdrví aj kosti z rýb? Overte si naše tvrdenia čo najskôr, navštívte stránku marlus.sk a pridajte sa medzi tých, ktorí budú mať už zajtra v domácnosti čistejšie ako doteraz a bez zbytočného zápachu a otravného hmyzu okolo smetného koša. Aj vy ste zatúžili mať u seba doma nie jeden, no hneď dva drviče odpadu?

 [plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

                                                                                                                                                                                                                                                                                Text: PR článok

Foto: sxc.hu

Leave a Reply