Home / Ľudia / Príbeh, z ktorého mrazí

Príbeh, z ktorého mrazí

Životný príbeh – Nočný únos

Brad Aitken z Melbournu má 38 rokov a za sebou jeden neuveriteľný skutočný príbeh. Nedávno si pripomínal jeho výročie. Uplynulo totiž 30 rokov od zmiznutia jeho sestry Renee. Keď mal 8 rokov, pokojne ležal v posteli, no zobudil sa na chlad. Deka, ktorou mal byť prikrytý, bola odhodená. Vždy spával so svojou 5-ročnou sestričkou. Zrazu však bola preč. „Keď som zistil, že je Renne preč, nezobudil som hneď mamu, prehľadal som celý dom, dokonca aj chladničku.“ Nakoniec však jeho kroky viedli k mame a jej priateľovi Neilovi. Nasledovali hodiny paniky a strachu. Kým jeho matka volala políciu, Neil autom kontroloval ulice. Postupne sa k pátraniu pridali tisíce policajtov, množstvo susedov a dobrovoľníkov. Prešlo už 30 rokov a Renee je stále “nezvestná” .

Renee a jej osobnosť

Aj po toľkých rokoch od jej zmiznutia si ju Brad pamätá ako svojskú osobnosť. Jej najsilnejšími črtami boli nebojácnosťsebavedomie. Spomína aj na jej prvý deň v materskej škôlke: „Zatiaľ čo všetky deti plakali, že opúšťajú svojich rodičov, ona jediná bola novým prostredím nadšená. Dokonca pomohla malému smutnému chlapčekovi. Položila si okolo neho ruky a povedala, že sa o neho postará.“ Miloval ju každý, preto Brad doteraz nedokáže pochopiť jej zmiznutie.

Život išiel ďalej

Brad opisuje ďalšie roky bez Renee ako mučivé a ťažké hlavne počas sviatkov, Vianoc či narodenín. Rodina nakoniec urobila rozhodnutie. Verdikt znel jasne. Presťahovať sa! Bradova mama sa vrátila k svojmu bývalému manželovi Lukovi, s ktorým onedlho otehotnela. Narodil sa im Oris, ktorý má v súčasnosti 18 rokov. Spolu s jeho narodením ovládol Bradovu mamu strach, že stratí aj toto dieťa. To sa, našťastie, nesplnilo. Brad aj jeho rodina sa postupne zmierila s tým, že Renee už nikdy neuvidia. Napriek tomu si dal Brad, z úcty k svojej sestre, jedno malé predsavzatie. Ak raz bude mať dcéru, pomenuje ju po svojej sestre. Netrvalo dlho a oženil sa s priateľkou Grace.

Radosť a smútok

Po 19 rokoch svitla nádej, že sa prípad zmiznutého dievčatka konečne vyrieši. Polícia odhalila hlavného podozrivého, ktorým mal byť Brian James Fitzpatrick, známy tiež ako Spider. Nádej na vyriešenie tejto záhady však čoskoro vystriedal smútok. Fitzpatrick sa na súd nedostavil, zomrel pri autonehode. „Aj po piatich rokoch od tejto udalosti sme si vyčítali, že sme pre spravodlivosť mohli urobiť viac,“ spomína Brad. Ďalej však hovorí, že jeho smútok vystriedala prekvapujúca a radostná správa jeho manželky Grace. Zistila, že je tehotná a budúci prírastok do rodiny bude dievčatko. „Keď sa narodilo naše dieťa, cítil som príval lásky. Tmavé vlásky, dokonalá malá tvár. Bola nádherná,“ opisuje Brad.

Jej duch žije ďalej

Dnes je “nová” Renee v rovnakom veku ako bola Bradova sestra počas zmiznutia. Jeho dcéra však nemá žiť v tieni zmiznutej sestry, aj keď je toľko vecí, ktoré majú spoločné. Brad však trvá na tom, že každá z nich mala svoju osobnosť a meno Renee dal dcére iba na počesť svojej sestry. Tvrdí, že nikdy sa neprestal pýtať, čo sa stalo v ten osudný večer. Napriek tomu je odhodlaný pozerať sa do budúcnosti. Verí, že jeho sestra je s ním stále. V spomienkach, v myšlienkach. Nikdy ho neopustila a jej duch zostane v srdciach rodiny navždy. Ako sám hovorí, aspoň toto im nikto nemôže vziať.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: thatslife.com.au

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply