Home / Láska, sex, vzťahy / Láska na druhý pokus

Láska na druhý pokus

Keď nás láska zavolá, zvyčajne jej nevieme odolať. Trasú sa nám kolená, chveje sa nám srdce a hlavu máme v oblakoch. Veríme v pravú lásku, aj keď nám ten krásny pocit občas kazia okolnosti. Je krásne, že vo veciach lásky nemusíme čerpať z kníh, ale často z vlastného života. Zaujímavý príbeh lásky prežila aj Maria Humphries z Aucklandu v Novom Zélande. Lásku svojho života spoznala, keď mala 4 roky. Vtedy však ešte netušila, že raz bude milovať nevlastného brata.

Spojil ich smiech a vtipy

Boba a Mariu spojila svadba ich rodičov, Gill a Erica. Bob bol o dvanásť rokov starší. Stal sa jej nevlastným bratom a vytvorili si pekný súrodenecký vzťah. Prešlo niekoľko rokov a Bob si domov priviedol Liz. Obaja oslovili Mariu: „Boli by sme radi, ak by si sa stala našou družičkou.“ Maria sa tejto úlohy zhostila s hrdosťou a šťastná kráčala uličkou vo famóznych krémových šatách. Bobove manželstvo mu prinieslo dve deti, Nicka a Gila. Po desiatich rokoch sa však Liz a Bob rozišli. Mariin nevlastný brat sa neskôr opäť oženil. Jeho vyvolenou sa stala Sally. Maria mala vtedy 25 rokov a hneď sa stala tetou dvoch Bobových a Salliných detí, Amandy a Adama. Zároveň trávila veľa času nákupmi a rozhovormi so Sally. V tomto období si začala tiež veľmi dobre rozumieť s Bobom. Stále spomína na to, že sa veľmi veľa smiali a vtipkovali. Vtipkovanie však postupne prešlo do flirtovania a Maria začala pomýšľať na to, aké by to bolo, keby sa pobozkali. Ihneď však tieto myšlienky zahodila. Dôvodom bolo, že Sally patrila k jej veľmi dobrým priateľkám a tiež samotná myšlienka, žeby mohla ľúbiť nevlastného brata jej prišla zvláštna.

Srdcu nerozkážeš

Boba a Mariu nakoniec v láska ovplyvnila zvláštna udalosť- choroba jeho otca. Eric bol náhle hospitalizovaný a musel čakať na bypass. Maria im so všetkým pomáhala. V jeden deň odchádzali z nemocnice autom a vtedy si uvedomila, že chce viac. Začali sa rozprávať o svadbe svojich rodičov. Maria priznala, že z neho bola vystrašená, ale teraz sú jej pocity iné. Bob vtedy náhle zastavil a opýtal sa jej: „Môžem ťa pobozkať? Maria súhlasila a ešte nikdy nebola šťastnejšia. No jej úsmev vystriedal návrat do reality. Bob je stále ženatý, Sally je jej kamarátka. Netušila, ako to bude pokračovať. Srdcu však nerozkážete a oni nemohli viac ignorovať, čo cítili. Onedlho Sally a Bob žili oddelene, rozišli sa a im dvom už nič nebránilo, aby mohli začať nový život spolu. Čo na to ich rodičia? „Mama mi povedala, že sú šťastní za nás oboch,“ spomína Maria. Zobrali sa, narodil sa im syn Nathan, ktorý má dnes 19 rokov. Po štyroch rokoch spoločného života odišli na Nový Zéland. Darilo sa im, ale Maria mala pocit, že sa jej city k Bobovi zmenili. Začala s chatovaním na internete. Zoznámila sa s Jasonom, pri ktorom sa jej podlamovali kolená. „Cítila som, že sa veci a situácie medzi nami nesmierne zmenili.“, hovorí Maria. Odsťahovala sa. Bob sa s ňou rozlúčil slovami, ktoré jej ešte dnes spôsobujú zimomriavky: Vždy ťa budem milovať.

Cesta späť

Maria dnes tvrdí, že všetko malo svoj zmysel. Po slovách lásky si stále nebola istá, či urobila dobre. Bob si však našiel niekoho iného, preto si začala byť istá, že to bolo dobré rozhodnutie. S Jasonom otehotnela a porodila mu dcéru Anoushku. Ich vzťah však nevydržal a rozišli sa. Po všetkých životných udalostiach sa Maria v myšlienkach stále vracala k Bobovi. Dôvody k stretnutiu mali neustále, keďže mali spoločného syna. V jeden deň jej Bob povedal, že ju stále miluje, ona sa však nezmohla na nič iné, len že ho ľúbi ako priateľa. Nathan jej srdcom trošku pohol. „Môj syn mi povedal, mama, daj mu druhú šancu., spomína Maria. Následne sa začali viac rozprávať a stretávať, ich city sa obnovili a Bob sa priznal, že Nathan bol dôvodom, prečo to s Mariou nevzdal. Neustále ho povzbudzoval, aby sa nebál svojich citov a bojoval za svoju lásku. Maria a Bob teda našli cestu späť k sebe. Po týchto udalostiach mu pripravila prekvapenie v podobe tradície, ktorá hovorí, že v jeden deň v priestupnom roku môže žena požiadať muža o ruku. 29. februára si Maria pokľakla a prosila ho, aby si ju znova zobral za ženu. O 10 mesiacov neskôr si po druhýkrát povedali “áno” romanticky na pláži. A ako sú na tom teraz? Nemôžu sa dočkať spoločnej budúcnosti.  

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: thatslife.com.au

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply