Home / Vyberáme / Čo je prírodná kozmetika?

Čo je prírodná kozmetika?

Prírodná kozmetika sa stala trendom posledných rokov. Je vyrobená z rastlinných zložiek, ktoré poskytujú pleti dostatočné množstvo vitamínov a minerálov. Pri jej nákupe si môže byť spotrebiteľ istý, že kupuje kvalitný výrobok, ktorý neobsahuje žiadne syntetické konzervačné látky, škodlivé chemické UV filtre a ani syntetické farbivá. Medzi výhody prírodnej kozmetiky oproti tej bežnej patrí v prvom rade jej zloženie – veľké množstvo prírodných vitamínov, antioxidantov a hydratačných látok. Vďaka tomuto je vhodná aj pre citlivú pokožku.

O kožu sa treba starať ako o živý orgán s radou nezastupiteľných funkcií. Vhodná starostlivosť je založená na látkach, ktoré sú prirodzené, čo ropné ani umelé syntetické zložky určite nie sú.

Kde sa arganový olej vyrába? arganam

Zoznámte sa s jedným najvzácnejších olejov na svete, ktoré používajú africké ženy už od nepamäti. Pri výrobe prírodnej kozmetiky sa používa ako jedna zo zložiek práve arganový olej, ktorý má výnimočné účinky na pokožku i vlasy.

Arganový olej sa lisuje z jadier plodov arganového stromu. Tieto stromy sa vyskytujú najmä v juhozápadnej časti Maroka, keďže inde na svete sa zatiaľ tieto stromy nepodarilo vypestovať. To je tiež jeden z dôvodov, prečo sa tento olej nazýva aj marocké zlato.

Vlastnosti arganového oleju

Tento olej nie je príliš mastný a obsahuje veľké množstvo kozmeticky významných látok. Esenciálne mastné kyseliny znižujú tvorbu vrások, pokožku zvlhčujú a zabraňujú jej vysúšaniu. Sú skvelým materiálom na tvorbu a funkciu bunkových membrán. Tokoferoly pôsobia antioxidantne a chránia pokožku proti voľným radikálom. Fytosteroly regenerujú poškodenú pokožku a zároveň ju hydratujú. Obsahuje vysoký obsah prírodného vitamínu E. Vitamíny A, D a F pokožku vyživujú, obnovujú tvorbu kolagénu a dodávajú jej mladistvý vzhľad.

Využitie arganového oleju

Hydratačný prípravok. Po vyčistení pleti vmasírujte niekoľko kvapiek oleja priamo do pokožky tvári a krku. Olej je skvelý v tom, že sa veľmi rýchlo vstrebáva a nezanecháva pleť mastnú. Po vstrebaní oleja môžete použiť pleťový krém.

Peeling na pery. Pokiaľ máte suché a popraskané pery, arganový olej je pre vás ak stvorený. Pre vyhladenie pier olej zmiešajte s trstinovým cukrom a jemne si pery masírujte. Nakoniec zmes opláchnite.

Sérum na vlasy. Olej môžete použiť na suché vlasy, ktoré sú bez lesku. Zohrejte zopár kvapiek v dlaniach a potom ich naneste do vlasov, najlepšie na končeky vlasov. Tie sa budú krásne lesknúť a nebudú krepovité.

Kde arganový olej kúpiť?

Pokiaľ ste sa rozhodli, že arganový olej je pre vás tou správnou voľbou, môžete si ho objednať  prostredníctvom internetového obchodu www.bionatural.sk. Kvalitu a prijateľnú cenu u nás ocenilo už mnoho zákazníkov, tak načo zbytočne čakať?

 

luisapuccini / Dollar Photo Club