Home / Vyberáme / Preklady webových stránok o triedu vyššie

Preklady webových stránok o triedu vyššie

Možno viete, že internet, a teda internetové stránky a portály, sú dnes akousi vstupnou bránou do sveta zahraničnej komunikácie, ale aj obchodného úspechu. No pri zahraničných weboch nie je dôležitý iba kvalitný preklad webových stránok (eshopu). Prioritná by mala byť ich dobrá viditeľnosť vo vyhľadávačoch, kde je nutné použiť správne kľúčové slová a výrazy. V prípade, že zvažujete rozšíriť svoj obzor aj mimo Slovenska, pravdepodobne budete potrebovať kvalitne pripravenú webovú stránku v cudzom jazyku. S týmto vie pomôcť aj spoločnosť ASPENA, ktorá má s prekladom a tlmočením dlhoročné skúsenosti. Jej prioritou je poskytovanie komplexných služieb a uspokojovanie neustále narastajúcich požiadaviek zákazníka na tej najvyššej úrovni.

134

Preklady v súlade s normami

ASPENA využíva pri svojej práci špecializované prekladateľské nástroje, ktoré dokážu zabezpečiť komplexnú lokalizáciu internetových stránok vrátane dodatočného prekladu noviniek. I preklady eshopov sú nastavené tak, aby sa aktualizovali s každým novým produktom. Bohaté skúsenosti s viac ako 50 jazykovými kombináciami posúvajú zmienenú spoločnosť medzi špičkové tímy a ich preklady sa dostávajú o triedu vyššie oproti radovej konkurencii. Dodržiavanie odbornej terminológie je samozrejmosťou a všetky preklady podliehajú kontrole v súlade s normami ISO a EN. Na jazykovú korektúru dozerá rodený hovorca zvoleného jazyka. Medzi priority spoločnosti patrí aj expresné dodanie objednanej služby. Moderná technológia CAT umožňuje spracovať dáta vo všetkých dostupných formátoch.

Harmonický proces

Preklad webovej stránky nie je iba o preklade, spadá do kategórie lokalizačných služieb, ktorá zahŕňa celý rad ďalších krokov. Text sa extrahuje zo zdrojového formátu, analyzuje, podlieha revízií odbornej terminológie, jazykovej kontrole a podobne. Spoločnosť ASPENA poskytuje široké spektrum jazykových služieb už 20 rokov, takže celý tento harmonický proces má takpovediac v malíčku. Dôraz sa kladie na kvalitu, ale aj ústretový prístup k zákazníkovi. Garanciou vysokej profesionality a odbornosti spoločnosti je aj jej členstvo vo významných prekladateľských a lokalizačných asociáciách GALA a ATCSK. Široká a flexibilná ponuka služieb, ako aj vysoká úroveň ich technického spracovania, iba podčiarkujú celkovú spoľahlivosť. Medzi klientov spoločnosti patria jedinci z celého sveta. Kľúčové slová a výrazy, ktoré sú pre danú oblasť na internete typické, sú tiež mimoriadne dôležité pre špičkové preklady. Eshop preložený do cudzieho jazyka nebudete bez týchto aspektov spĺňať svoj účel.

Preklady textov s podporou SEO

SEO (Search Engine Optimization) dokáže vybudovať pre každý web stabilnú pozíciu vo vyhľadávačoch. Spoločnosť ASPENA dosahuje špičkové výsledky v tomto smere aj vďaka špecializovanému tímu projektových manažérov, korektorov, editorov, prekladateľov a SEO špecialistov na tvorbu webových stránok a optimalizáciu výsledných textov. Keďže oblasť vývoja webových stránok a SEO optimalizácie textov pre internetové vyhľadávače sa stále zdokonaľuje a vyvíja, aj odborný tím je v neustálom strehu. Laik nemá šancu udržať krok s týmto vysoko špecializovaným trendom. Preto odporúčame konzultácie s profesionálom, ktorý poradí, ako dosiahnuť skutočne efektívny výsledok. Medzi základné služby patrí aj zapracovanie osobných terminologických slovníkov, glosárov a iných referenčných materiálov klienta tak, aby text zodpovedal potrebám a odborným zvyklostiam. Preklady sú zrealizované priamo v zdrojovom kóde webovej stránky. Nejde o žiadne amatérske kopírovanie do Wordu.

 

Keďže kvalitný preklad nie je doslovne preložený text, ale komplexná jazyková služba skladajúca sa z množstva úkonov, vyškolení prekladatelia, korektori a editori sú vám k dispozícií. V prípade potreby vedia pracovať na projekte 24 hodín denne, 7 dní v týždni a 365 dní v roku. Aj toto svedčí o tom, že ide o partnera na úplne inej úrovni, ako ste možno boli dosiaľ zvyknutí.

Zdroj a foto: aspena.sk