Home / Ostatné / Daniel Krátky: Z právnika sa stál Zemepán

Daniel Krátky: Z právnika sa stál Zemepán

Daniel Krátky: Z právnika sa stál ZemepánVäčšina ľudí si farmárov predstavuje ako bradatých chlapíkov, ktorí postávajú pri traktore, s hrabľami v ruke a väčšinu dňa trávia v maštali. Nie vždy to tak však aj v skutočnosti je. Do slovenského agropotravinárstva totiž za posledné roky prišlo viac bohatých a vplyvných ľudí. Medzi nich zaraďujeme aj Daniela Krátkeho, ktorý má v súčasnej dobe obrovský vplyv.

Daniel Krátky je východoslovenský právnik. V súčasnej dobe ovláda väčšie množstvo farmárskej pôdy, ako napríklad Andrej Babiš. Vo všeobecnosti platí, že Daniel Krátky vstúpil do agropotravinárstva veľmi potichu a postupne skupoval tisícky hektárov poľnohospodárskej pôdy. Patrí medzi ľudí, ktorí sú ochotní investovať nemalé čiastky do sektoru, ktoré bolo kedysi v obrovských stratách.

Od práv na polia?

Ako sme už spomínali vyššie, Daniel Krátky je právnik, ktorý pôsobí na východnej strane Slovenska. Určite sa mu veľmi darí v oboch odvetviach. Kedysi začínal ako komerčný právnik. Bol pri riešení konfliktov viacerých spoločností, ktoré sa jednoducho dostali do problémov. Ide o tak vplyvného právnika, že dokázal vyhrať súd so skutočne vplyvnými a obrovskými spoločnosťami. V súčasnej dobe patrí medzi najväčších vlastníkov pôdy na Slovensku. Zaujímavosťou je, že si svoju skromnosť neustále drží pri sebe a preto nestojí o žiadnu publicitu. Aj to je dôvod, prečo odmietol odpovedať na mnohé otázky, ktoré prichádzali neustále z médií.

Cenné skúsenosti z celého sveta

Daniek Krátky založil aj Slovenské farmárske družstvo, ktoré sa drží inovácií a moderných technológií. V súčasnej dobe je skutočne jednotkou na trhu. Dôvodom môže byť aj skutočnosť, že si toto družstvo berie častokrát rady od najlepších poradcov z celého sveta. Preto si vie zosumarizovať, ako rýchlo predbehnúť konkurenciu a dostať sa na vrchol.