Home / Ostatné / Existuje ideálne vozidlo do lesa i na farmu?

Existuje ideálne vozidlo do lesa i na farmu?

Existuje ideálne vozidlo do lesa i na farmu?

Existuje ideálne vozidlo do lesa i na farmu?

Pre farmárov či poľovníkov sú terénne vozidlá nevyhnutným pomocníkom. Možno si kladiete otázku, či existuje ideálne vozidlo, ktoré rovnako dobre zvládne lesný terén a prácu na farme. S istotou môžete potvrdiť, že existuje. Ide o štvorkolku, a to konkrétne UTV t.j. nákladný model.

Čo je to nákladná UTV štvorkolka?

Nákladná UTV štvorkolka je robustné a výkonné terénne vozidlo, ktoré kombinuje výhody úžitkovej štvorkolky s možnosťou prepravy nákladu. Má pohon na štyri kolesá, čo zabezpečuje vynikajúcu trakciu a stabilitu aj v náročných terénoch. Dizajn štvorkolky a jej výkon umožňujú bezproblémový pohyb v lese alebo na bahne na poliach. Úžitkové štvorkolky majú zvyčajne uzavretú kabínu s ochranným rámom, čo poskytuje bezpečnosť a komfort pre vodiča i pasažierov. UTV štvorkolky sú poháňané benzínovými alebo elektrickými motormi. Kúpiť je možné rôzne verzie s variabilným výkonom, ťažnou silou a možnosťami prevážania rôzne ťažkého nákladu.

Výhody nákladnej UTV štvorkolky

Jednou z najväčších výhod nákladných UTV štvorkoliek je ich všestrannosť. Dokážu sa pohybovať v rôznych terénoch bez ohľadu na podmienky, či už ide o bahno, hlboký sneh, strmé svahy, alebo nerovný terén. Oproti iným typom štvorkoliek majú UTV nákladný priestor. Zídu sa vám pri preprave materiálu, náradia, zásob alebo ulovenej zveri v prípade, že potrebujete vozidlo na lov.

Niektoré UTV majú len rám a iné už od výrobcu disponujú krytou kabínou. Ak kabínu nemajú, dajú sa do rámu dokúpiť všetky komponenty pre plné krytie sedadiel. S uzavretou kabínou a ochranným rámom poskytujú nákladné UTV štvorkolky bezpečnosť a komfort pre vodiča a cestujúcich aj v náročných podmienkach. V kabíne ste chránení pred poveternostnými podmienkami a nehrozí ani ušpinenie bahnom či poškriabanie od odlietavajúcich kamienkov.

Prémiové značky ako štvorkolky can am sú navrhnuté s ohľadom na odolnosť a spoľahlivosť, čo znamená, že dokážu zvládnuť dlhodobé a náročné úlohy bez veľkých problémov. Po pripojení poľnohospodárskych nástrojov sa menia na rôzne stroje, napríklad na kosačky alebo frézy.

Nákladné UTV štvorkolky sa využívajú v rôznych odvetviach

Pre poľovníkov je nákladná UTV štvorkolka neoceniteľným nástrojom. Pomáha im prepravovať ich vybavenie, ulovenú zver či iné materiály po náročnom teréne  s minimálnym úsilím. Okrem poľovníkov využívajú nákladné štvorkolky lesníci, a to na prepravu dreva, náradia a materiálu. Menšie i väčšie farmy majú vo výbave tieto stroje, aby rýchlejšie skontrolovali pozemok, nakŕmili zver, pokosili trávu a rýchlo vykonali rôznorodé farmárske práce. Nákladná UTV štvorkolka je skutočným univerzálnym nástrojom. Jej všestrannosť, spoľahlivosť a schopnosť prepravy nákladu robia z UTV ideálne vozidlo pre náročné terény a úlohy. Kompletne celú štvorkolku je možné nakombinovať a konfigurovať na tomto odkaze: https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html.

Autor: Gabriela Kudláčová