Home / Návody / Vymeňte rýchlovarné kanvice za kávovary a pripravte si dokonalú šálku kávy v pohodlí domova.

Vymeňte rýchlovarné kanvice za kávovary a pripravte si dokonalú šálku kávy v pohodlí domova.

Kávovary a rôzne prípravy kávy - recepty na doma

Príprava skutočne lahodnej kávy v pohodlí vášho domova nebola nikdy jednoduchšia. Využite moderné kávovary a pripravte si kávu rôznych druhov.

Káva je nápoj, bez ktorého si množstvo ľudí ani len nevie predstaviť svoj deň. Tento čarovný mok vyvoláva vôňu a chuť, ktorá dodáva energiu a potešenie. Okrem bežnej čiernej kávy existuje celý svet ďalších kávových nápojov, ktoré ponúkajú širokú paletu chutí a zážitkov. A dokonca príprava rôznych druhov kávy nemusí byť vôbec náročná. Dokonca, ak nevlastníte kávovary vám postačia rýchlovarné kanvice.

Avšak v dnešných domácnostiach sú spotrebiče ako kávovary, hriankovače či kanvice bežnou záležitosťou. A práve spomínané kávovary vám dávajú priestor na to, aby ste mohli pri príprave kávového lahodného moku experimentovať.

Moderné kávovary De’Longhi vám dokážu pripraviť kávu behom minúty. A dokonca si môžete vybrať akú kávu chcete, na výber máte naozaj dostatok možností. To znamená, že aj v pohodlí domova sa s týmito kávovarmi môžete cítiť ako vo vami obľúbenej kaviarni.

Rozmanitosť kávových nápojov

Káva je oveľa viac než len nápoj, je to spôsob života. Bez ohľadu na to, či sú vaše preferencie latte, cappuccino, alebo nejaký iný kávový špeciál, nezabudnite si túto malú každodennú rozkoš užívať do poslednej kvapky.

Existuje niekoľko základných príprav, ktoré prinášajú rôzne potešenie. Pozrite sa na niekoľko typov kávy, na ich prípravu aj to aké potešenia vám prinášajú.

Espresso – silná dávka energie v každej šálke

Espresso je malý, koncentrovaný zázrak, ktorý dokáže zobudiť našu myseľ a oživiť naše chuťové poháriky. Táto talianska špecialita je pravdepodobne najčastejším spôsobom prípravy kávy.

Pri príprave sa voda pretláča pod tlakom cez jemne mleté kávové zrno, čo vytvára malý, silný a aromatický nápoj. Espresso je skvelý spoločník pre tých, ktorí milujú intenzívnu chuť kávy bez zbytočného a náročného procesu prípravy.

Cappuccino –  klasika so silným charakterom

Cappuccino je ďalším talianskym klenotom, ktorý nám ponúka robustnú chuť kávy v kombinácii s hustou mliečnou penou.

Pri príprave cappuccina je dôležité dodržať správne pomery medzi kávou, mliekom a penou. Skúsení baristi tvrdia, že najlepšie cappuccino sa pripravuje s čerstvými zrnami, ktoré pomelú až pred samotnou prípravou nápoja. Takto dosiahneme plnú chuť a intenzitu, ktorú si cappuccino zaslúži.

Moderné plnoautomatické kávovary De’Longhi si kávu melú až tesne pred jej prípravou, čo znamená, že vďaka týmto kávovarom dosiahnete vždy dokonalú chuť kávy.

Latte – klasika s mliekom a nadýchanou penou

Latte, čo v taliančine znamená mlieko, je jedným z najobľúbenejších kávových nápojov. Pri príprave si užijete tú správnu rovnováhu medzi kávou, teplým mliekom a jemnou penou.

Pre milovníkov sladkej chuti môžeme pridať sirup s vanilkovým alebo karamelovým nádychom. Pre dokonalé latte by sme mali mať k dispozícii kvalitnú kávu a bohaté skúsenosti s tým, ako vytvoriť dokonalú mliečnu penu. Vďaka moderným kávovarom sa nemusíte báť, že by sa vám pena nepodarila, kávovar ju zvládne pripraviť aj bez vašej pomoci.

Espresso Martini – dokonalá kombinácia na piatkový večer

A pokiaľ máte chuť experimentovať, môžete si z kávy pripraviť aj osviežujúce miešané drinky. Jedným z nich je aj Espresso Martini, ktorého základom je chutné espresso ku ktorému pridáte kávový likér, vodku a simple sirup. Pripravené ingrediencie zmiešajte v šejkri s ľadom. Nalejte do špecializovaného pohára na martini a užívajte si tú harmonickú kombináciu kávy a alkoholu