Home / Blog / PR články / Keď študovať neznamená musieť, ale chcieť!

Keď študovať neznamená musieť, ale chcieť!

„Učiť sa, učiť sa, učiť sa.“ – tento výrok pozná snáď každý učiteľ a meno autora, ktorý ho vyslovil tiež nemusíme extra predstavovať.  Čo však určite musíme pripomenúť  je, že vzdelávanie sa stalo pod vplyvom kapitalistického myslenia v posledných rokoch pre mladých ľudí skôr nutnosťou, ako niečím atraktívnym. Nie vždy to tak ale musí byť. Prinášame zopár príkladov, kedy sa učenie stáva hrou a umením zároveň. Vzdelávanie a biznis Problém, ktorý trápi mnohých pedagógov a vedcov po celom svete je, že vzdelávanie sa zúžilo na vykazovanie čísel – či už ide o počty študentov, študijné výsledky alebo eurofondy. Školy majú problém získať nové financie, učitelia sú…

Review Overview

User Rating: 1.35 ( 4 votes)

„Učiť sa, učiť sa, učiť sa.“ – tento výrok pozná snáď každý učiteľ a meno autora, ktorý ho vyslovil tiež nemusíme extra predstavovať.  Čo však určite musíme pripomenúť  je, že vzdelávanie sa stalo pod vplyvom kapitalistického myslenia v posledných rokoch pre mladých ľudí skôr nutnosťou, ako niečím atraktívnym. Nie vždy to tak ale musí byť. Prinášame zopár príkladov, kedy sa učenie stáva hrou a umením zároveň.

Vzdelávanie a biznis

Problém, ktorý trápi mnohých pedagógov a vedcov po celom svete je, že vzdelávanie sa zúžilo na vykazovanie čísel – či už ide o počty študentov, študijné výsledky alebo eurofondy. Školy majú problém získať nové financie, učitelia sú nespokojní s platmi. Ako dosiahnuť uplatnenie študentov a spoločenskú prestíž učiteľov a vedcov? Čo tak vziať si pozitívny príklad zo školy v Stanforde, ktorá sa pýši podnikateľským duchom a uplatnením svojich študentov? Ide o školu, ktorá nesie názov Fashion at Stanford – školu, ktorá dlhodobo propaguje nápady študentov v oblasti módy, ktoré sú realizované s podporou niekoľkých celosvetovo uznávaných osobností v oblasti módy a biznisu. Spojenie podnikania so vzdelávaním má za výsledok, že študenti vysokej školy sú schopní navrhovať a predávať luxusné hodinky, kabelky či parádne školské tašky, o akých sa našim študentom ani nesníva. S pomocou mnohých úspešných podnikateľov, ktorých v našej krajine máme, sa dokážu aj naši študenti priblížiť k úspechu, ktorý môže vyčnievať aj v zahraničí. Úspechom nie je totiž len priniesť skvelý nápad, ale vedieť ho tiež zrealizovať.

Knižnice ako architektonické diela

Knižnice sú miestom, kde študenti strávia často veľa času. Je to fyzický priestor, v ktorom sa ukladá poznanie, historické dokumenty, akademické úvahy, či prozaická literatúra. Ak má však slúžiť len ako archív, nestačí to. Niekoľko architektov z celého sveta si uvedomilo, že vzdelávaniu pomôže aj útulnosť a priestrannosť stavby, v ktorej budúca inteligencia – študenti, presedia hodiny. Nakoniec, pozrite si fotografie celosvetovo architektonicky najviac ocenených knižníc a zamyslite sa sami nad našim tvrdením, že študenti sem chodia s radosťou.

 

 Najkrajšie a najväčšie knižnice sveta si môžete pozrieť aj na tomto linku: 

http://www.architecturaldigest.com/architecture/2013-11/most-beautiful-libraries-trinity-college-mushashino-bodleian-sainte-genevieve-slideshow_slideshow_Bibliotheca-Alexandrina_24

 

Ak ste po zhliadnutí fotografií zatúžili vziať si kvalitné pero, farebné fixky a vyraziť s hŕbami poznámkových papierov rovno do vašej miestnej knižnice, všetko potrebné nakúpte cez internet a vyrazte nadýchať sa vône starých kníh.

Trendy učiteľ

Nie je nezvyčajné, že učiteľ často pôsobí veľmi stereotypným dojmom, ktorý na prvý pohľad nie je pre študentov príliš atraktívny – či už ide o ženu alebo muža. Vraj je nemožné omladnúť? Nie je nutné kupovať veľké množstvo oblečenia, ani vyhádzať starý šatník a minúť stovky eur len preto, aby sme zaujali mládež. Niekoľko doplnkov a mladistvý vzhľad však spôsobí, že si ako učitelia vytvoríte nielen priateľskú atmosféru, ale tiež prirodzenú autoritu. Naša rada: obráťte sa na profesionálov a sledujte súčasné módne trendy. Internet je plný voľne dostupných online shopov, z ktorých si môžete pohodlne vybrať, čo sa vám páči. A ak chcete zahviezdiť, poraďte svojim študentom v oblasti outfitu: na stránke fratelli.sk nájdu fantastické a trendové školské batohy, ktoré upútajú každého nielen v triede, ale tiež v knižniciach a autobusoch. A to už je doplnok, ktorý dotvorí celkový imidž každého mladého človeka podľa vlastných predstáv. Učiť sa, učiť sa, učiť sa…..ale s radosťou!

Foto: freedigitalphotos.net

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Leave a Reply