Home / Bývanie / Ako sa zbaviť nepríjemného hluku? Odhlučnením!

Ako sa zbaviť nepríjemného hluku? Odhlučnením!

Nie každý si môže dovoliť rodinný dom na samote pri lese, kde je počuť iba pretekajúcu rieka a šepot stromov. Novomanželia, mladé rodiny s deťmi, ale aj babky a dedkovia obývajú väčšinou byty v panelových domoch. Problémom bytov je popri malých rozmerov tiež skutočnosť, že je všetko počuť, ako by ste so susedmi zdieľali izbu. Televízia, reprodukcia hudby, klepanie rezňov, sprchovanie, hádky aj milostné uzmierovanie. To všetko počujete vy od susedov a susedia od vás. Ak chcete vo svojom byte vykúzliť tiché prostredie, riešením je odhlučnenie.

Frustrated businessman holding head in his hands

Hluk vás obmedzuje doma aj v práci

Ak žijete vo veľkom meste, s hlukom sa stretávate deň čo deň. Rušné ulice, neustále prechádzajúce autá – to je hluk patriaci k bežnému dennému životu. Veľa ľudí ho berie automaticky a už ho ani nevníma. Neprirodzený a značne nepríjemný je hluk vychádzajúci zo susedných bytov. Hluční susedia bývajú bezohľadní a často nepomáha ani zavolať políciu. Tu nastupuje lepšie riešenie – odhlučnenie stien, stropov i podláh. Zrazu budete počuť len vlastné dýchanie a od susedov už nebudete počuť nedeľnej klepanie rezňov v skorých ranných hodinách.

S rušivými elementmi sa budete stretávať aj mimo svoj domov. Ak zasadnete do reštaurácie či kaviarne, kde príjemné prostredie ruší hluk z vedľajších budov, stačí zmeniť podnik. Problém nastáva v prípade, že hluk narúša vašu pracovnú činnosť v kancelárii. V takom prípade musíte radikálne zakročiť. Praktické odhlučnenie vám zabezpečí pokoj v kancelárii, čo poteší nielen vás, ale aj vašich zákazníkov.

Potichu s.r.o. – špecialista na odhlučnenie

Ak ste sa rozhodli pre odhlučnenie bytu, komerčných priestorov či technických priestorov, dovoľujeme si vám predstaviť firmu Potichu s.r.o., ktorá pôsobí už niekoľko rokov na slovenskom a českom trhu. Jej poslaním je poskytnúť komplexné služby v oblasti odhlučnenie priestorov, akustiky a meranie hluku. K svojej práci používa vysoko kvalitné zvukovo-izolačné materiály.

 

FOTO: slasnyi / Dollar Photo Club