Home / Bývanie / Kožené sedačky – symbol luxusu, kvality i komfortu

Kožené sedačky – symbol luxusu, kvality i komfortu

Pokiaľ si aj vy zariaďujete svoj vysnívaný byt, jeho neodmysliteľnou súčasťou bude nábytok, kvalitné spotrebiče, sedačka na miera či rôzne bytové doplnky. Predtým, než začnete uvažovať o konkrétnych modeloch, by ste sa mali predovšetkým zamyslieť nad výhodami a nevýhodami jednotlivých materiálov. Medzi tie najobľúbenejšie patrí jednoznačne koža, no v niektorých prípadoch i jej napodobneniny. Ktorý z týchto materiálov je pre vás vhodnejší sa dá posúdiť na základe ich vlastností, ktoré vám pomôžu pri vašom výbere.

kožene sedačky

Luxus a pohodlie za dostupné ceny

Koža predstavuje luxus a jej veľkou výhodou je, že sa hodí do všetkých typov interiéru. Symbolizuje akúsi noblesu, čo je pre väčšinu ľudí tým najväčším lákadlom. Koža má výborné fyzikálne vlastnosti a pokiaľ sa budete o ňu i správne a pravidelne starať, jej životnosť je skutočne veľmi dlhá. Je odolná voči poliatiu či zašpineniu jedlom, takže pri jej čistení vám postačí i obyčajný obrúsok. Niekomu sa však môže zdať, že kožené sedačky nie sú príliš pohodlné a pôsobia studeným dojmom. To však nie je pravda! Luxusné kožené sedačky predstavujú skutočný komfort, síce za vyššiu investíciu, no ponúkajú vám tri obrovské a nenahraditeľné výhody – ľahká údržba, dlhá životnosť, štýlový dizajn.

Pokiaľ je vás v domácnosti viac, je celkom logické, že dáte prednosť väčšej a priestrannejšej sedačke. Rohové sedacie súpravy sú nielen veľmi komfortné, ale i dostatočne veľké, takže sa už nebudete musieť naďalej vedľa seba tlačiť.

Na toto nezabudnite!

Pri výbere sedačiek si treba teda všímať v prvom rade veľkosť, keďže i od tej sa odvíja konečná cena za pohovku. Medzi tie najlacnejšie patria dvojsedačky a sedačky určené pre menší počet ľudí.

Ďalším kritériom je pochopiteľne i materiál. Ako už bolo spomenuté, koža patrí medzi ten najkvalitnejší typ materiálu, no i tento druh sa dá rozdeliť na kožu hovädziu alebo jahňaciu, ktorá je už o niečo drahšia. Pokiaľ si potrpíte na detailoch, vyberať sa dá aj na základe hrúbky kože, pričom tá najkvalitnejšia môže byť hrubá až 3 milimetre.

Čo sa týka starostlivosti o pohovku, ochrana je veľmi dôležitá, no v dnešnej dobe sú v ponuke rôzne ochranné krémy a spreje, ktoré dokážu spomaliť starnutie kože a ochrániť ju pred nečistotami či mechanickým poškodením. Dávajte však pozor, aby ste to s ochranou príliš nepreháňali, keďže príliš veľa vrstiev môže sedenie na koženej sedačke znepríjemniť. Výhodou však je, že koža sa upravuje minimálne, takže sa na nej nebudete potiť, keďže je priedušná. Mechanická úprava totiž upcháva póry, čo môže u človeka časom spôsobiť nepríjemné pocity počas sedenia.

Porovnanie s napodobneninou kože

Čo sa týka napodobnenín kožených sedačiek v podobe eko kože či koženky, váš výber najskôr dobre zvážte. Eko koža patrí medzi moderný a veľmi pekný materiál, ktorý sa dnes využíva najmä pri výrobe sedačiek či kresiel. Vzhľadovo sa teda podobá pravej koži (leather look), no nevýhodou je najmä to, že je veľmi náchylná na styk s tekutinami, takže pokiaľ máte deti, tento typ materiálu je jednoznačne nevhodný. Rozliatie tekutín sa bohužiaľ nedá očistiť obyčajným obrúskom, keďže spôsobí škody nielen na povrchu, ale aj vo vnútri pohovky.

Koženka patrí medzi obľúbenejšie typy materiálu, a to najmä kvôli tomu, že sa vyrába rôznou povrchovou úpravou – rôzne farby, vzory či lakovanie. Cena sedačiek z tohto materiálu je síce nižšia, no v porovnaní s predošlými materiálmi je koženka veľmi náchylná na praskanie, keďže sa neznáša so soľou. Sedačka sa žiaľ veľmi rýchlo zničí a jej životnosť je na minimálnej úrovni.

Výrobná spoločnosť – www.sedacky.com ponúka kvalitné kožené sedačky na mieru, kreslá, pohovky, postele či nábytok za výhodné ceny, ktoré vás určite milo prekvapia. Kvalita, štýlový dizajn a vytvorenie produktov na základe požiadaviek klientov sú u nás samozrejmosťou.