Home / Úspech / Titul MBA zvýši vašu konkurencieschopnosť na trhu práce

Titul MBA zvýši vašu konkurencieschopnosť na trhu práce

10681782_sV súčasnej dobe si stále viac ľudí uvedomuje, že vzdelanie je kľúč k úspešnému kariérnemu životu. No vysokoškolskými titulmi sa pýši kdekto, a preto už nepredstavujú až tak veľkú výhodu na trhu práce. Ale našťastie pre vás sa ponúka ešte jedna možnosť, ako sa odlíšiť od ostatných. Dovoľujeme si vám predstaviť titul MBA, ktorý v minulosti poskytovali iba zahraničné vysoké školy. Dnes sa dá štúdium MBA absolvovať tiež na niektorej z tuzemských vzdelávacích inštitúcií.

MBA je skratka anglického slovného spojenia Master of Business Administration. Voľne v preklade to znamená, že sa jedná o magisterský titul v odbore podnikového hospodárstva. S rozširujúcimi sa možnosťami môžete titul MBA získať aj v iných špecializáciách, napríklad marketing, obchod či medzinárodné vzťahy. Záleží len na vás, v akej oblasti sa chcete v budúcnosti uplatniť.

Nespornou výhodou je, že titul MBA má medzinárodnú platnosť. Získať prácu na pozícii vrcholového manažéra môžete aj v zahraničných firmách, kde je platové ohodnotenie lákavejšie a atraktívnejšie. Tuzemské vzdelávacie inštitúcie získavajú akreditáciu od zahraničných vysokých škôl, teda štúdium je platené.

Štúdium MBA je zamerané na prax

Charakteristickým rysom flexibilnej formy štúdia MBA je, že všetka výučba je zameraná na získavanie praktických zručností. A keď sa po absolvovaní štúdia alebo počas neho dostanete na pozíciu manažéra, môžete nadobudnuté skúsenosti použiť ihneď v praxi.

Manažérske vzdelanie poskytuje škola Cambridge Business School, ktorá má vo svojej ponuke vedľa MBA štúdia tiež štúdium BBA či Executive LLM. Spolupracuje s významnými odborníkmi z praxe i z akademického prostredia, ktorí sa snažia odovzdať vám tie najdôležitejšie informácie. Vyberte si z 11 špecializovaných programov a začnite štúdium MBA čo najskôr.

Autorské právo: stylephotographs / 123RF Reklamní fotografie