Home / Bývanie / Zdravé sedenie je veľký krok v boji proti civilizačným chorobám

Zdravé sedenie je veľký krok v boji proti civilizačným chorobám

zdrave_sedenie_b

Ešte nikdy ľudia toľko nesedeli. V dnešnej dobe presedíme minimálne tretinu svojho života. A to je dôvod, aby sme sedeniu venovali pozornosť. Aj preto, že je to práve nezdravé sedenie, ktoré spôsobuje veľké množstvo chronických chorôb a ochorení, vedúcich k tzv. civilizačným chorobám. Ako prvý sa väčšinou ozve náš chrbát. Bolesti chrbtice, vrátane krčnej, sú vo veľkej väčšine prípadov spôsobené práve nevhodným sedením. Nebudeme vás presviedčať o tom, že sa máte viac hýbať a menej sedieť. V dnešnej dobe, kedy v práci obvykle presedíme osem hodín, je to nereálne. Reálne však je začať sedieť lepšie. Pritom zdravé sedenie nemusí byť ani finančne náročné a nemusíte hneď doma vymeniť celý sedací nábytok, či si do práce kupovať „za vlastné” ergonomickú stoličku. Riešením sú totiž dynamické podložky na stoličku.

Zdravé sedenie donúti vaše telo k pohybu aj keď sedíte

Predstavte si, že sedíte a pritom sa súčasne hýbete. Nie tak, že by vás to rušilo pri práci alebo inej činnosti, ktorú pri sedení robíte. No rozhodne natoľko, že to poznáte na množstve spálených kalórií. Dynamické podložky Dynasit majú špeciálnu konštrukciu, ktorej jadro tvorí nafukovacia smerová vložka s dynamickou obojsmernou membránou. Toto srdce podložky dynamizuje naše sedenie a zároveň nás núti sedieť v správnej polohe.

Účinky tejto rehabilitačnej a zdravotnej pomôcky uznávajú poprední lekári a podložka úspešne prešla klinickým testovaním. Má schopnosť odstraňovať bolesti chrbta, chrbtice a krku. Dynamický mikropohyb aktivizuje krvný obeh, lymfatický systém, mozgovú činnosť a podporuje spaľovanie kalórií pri sedení. Súčasne dochádza k posilňovaniu našich stehenných, brušných a chrbtových svalov.

Dynasit podložky – pekný design pre každý interiér

Funkčné podložky na stoličku  Dynasit sú v peknom a jednoducho udržiavateľnom dizajne. Keďže sa hodia aj pre deti, kúpite ich aj s detským motívom. Pre firemných odberateľov je možné vytvoriť sériu podložiek vo vlastnom dizajne. Dynasit podložky sú vhodné aj ako reklamný nosiť. Objednáte si ich už od jedného kusu na webových stránkach Dynasit.sk.