Home / Ostatné / Zaujímavosti / Vneste do života poriadok

Vneste do života poriadok

tlac-kalendarov_polygrafcentrum-skTlač kalendárov má svoju dlhoročnú tradíciu. Najznámejší kalendár je až z obdobia Mayov, i keď nebol vytlačený v pravom zmysle slova. Mayovia ho vytesali do veľkého kameňa. Výhodou takého kalendára je jeho životnosť. Nevýhod má viac. Je ťažký a zle sa ním manipuluje. Problematicky sa umiestňuje na písací stolík a zavesiť ho na dva klinčeky na stenu je takmer nemožné. Nehovoriac o tom, že sa doň veľmi zle robia poznámky.

Do obchodov i do firiem

Dnešné klasické kalendáre sa tlačia na papier a vyhotovujú vo viacerých variantoch a kombináciách. Bežné kalendáre sa tlačia so všeobecnými motívmi prírody, zvierat, krajiniek a sú voľne distribuovateľné do malopredaja, kde si ich môže kúpiť každý podľa svojej preferovanej témy.

Ďalším typom je reklamný kalendár alebo diár na mieru pre jednu konkrétnu spoločnosť. Je to obľúbený typ tlačeného kalendára, keďže každý znalý majiteľ či riaditeľ firmy vie, že firmu nestačí len založiť, ale treba ju aj správne spropagovať. Kalendár je na propagáciu vašej spoločnosti, výrobkov či služieb vhodný nástroj. Keďže to nie je len darček a reklamný predmet, ale má i funkčné vlastnosti, je veľká pravdepodobnosť, že váš obchodný partner bude mať vašu firmu stále na očiach.

Samostatnou kapitolou sú špecializované reklamné kalendáre. Okrem klasickej kalendárovej časti obsahujú i reklamu, odkazy a prezentácie viacerých firiem a spoločností.

Kam s kalendármi

Všade, kam si len pomyslíte. Najbežnejšie sú stolové kalendáre. Vyrábajú sa v rôznych formátoch a najčastejšie v špirálových väzbách. Štandardom býva vyhotovenie s jedným týždňom na jednej strane, v prípade potreby nie je problém i iné zobrazenie.

Ďalším veľmi vyhľadávaným typom sú nástenné kalendáre. Pri takomto vyhotovení sa vo väčšej miere používajú motívy dodané priamo od zákazníkov, predovšetkým firiem. I tu je možnosť výberu z viacerých formátov i väzieb.

Osobitným typom sú vreckové kalendáre. Dôležitá nie je pri nich funkčná, ale skôr estetická a vizuálna stránka. Majú zaujať a svojou prítomnosťou v peňaženke neustále dávať jeho majiteľovi informáciu o tom, že môže s vami ako s dôležitým obchodným partnerom naďalej počítať. Vreckový kalendár tak plní i funkciu akejsi vizitky.

Kalendáre sú mimoriadne obľúbené reklamné predmety. Moderný človek má svoj život naplánovaný do najmenších detailov. Schôdzky, stretnutia, akcie. Málo času, veľa termínov. Stolové, nástenné i vreckové kalendáre môžu pomôcť vniesť do života systém a poriadok, a tým zabezpečiť vám i vašim partnerom dostatok voľného času, ktorý môžete venovať svojim koníčkom alebo rodine.