Home / Šport / Funkčné a štýlové športové oblečenie

Funkčné a štýlové športové oblečenie

Ak ste sa rozhodli žiť zdravo a prispôsobiť tomu aj voľnočasové aktivity, treba sa na ne dopredu pripraviť. Na turistiku, korčuľovanie, cyklistiku a iné športy by ste sa mali vhodne obliecť a mať dostatok odhodlania venovať sa im pravidelne.

Dresy, tričká, bundy pre cyklistov

To najhoršie, čo môžete urobiť, je pri športovaní zanedbať svoju bezpečnosť alebo dokonca aj zdravie. Mnohí športovci začiatočníci sa do terénu vyberú v domácich teplákoch a ľahkom tričku, neuvedomujúc si, že ich pokožka pri tom trpí. Pri športovaní je dôležité nosiť funkčné oblečenie vyrobené z priedušných materiálov, ktoré zabezpečia odvádzanie tepla z tela a jeho vhodnú teplotu. Strihovo sú prispôsobené tak, aby poskytli maximálny komfort pri pohybe. Dresy, tričká aj bundy zoženiete v atraktívnych sviežich farbách s reflexnými prvkami, vďaka ktorým budete pri športe neprehliadnuteľní aj za zhoršených svetelných podmienok. Nielen páni, ale aj dámy si nájdu v širokom sortimente odevov svoje obľúbené farby a strihy. K cyklooblečeniu si nezabudnite zaobstarať ponožky z príjemného materiálu na leto aj zimu a nohavice v rôznych dĺžkach. Povrch hlavy ochránite šatkami a cyklo čiapkami.

Do terénu s pohodlnou obuvou

Nebojte sa nakupovať obuv cez internet. Dnes vám už predajcovia poskytujú veľkostné tabuľky, s ktorými nebude ťažké nájsť tú správnu veľkosť. So športovou obuvou môžete smelo sadnúť na bicykel, ale sa aj vydať na turistiku. Bude to rozhodne pohodlnejšie aj bezpečnejšie ako s bežnými teniskami. Keď sú športové topánky kvalitné, nebudú sa vám v nich ani potiť nohy. Obuv je vyhotovená tak, aby sa dnu nedostali počas chôdze nečistoty, voda a aby dôkladne fixovala nohy. Izolované vnútro príjemne zahreje v mrazivom počasí a vďaka gumenej podrážke bude vaša chôdza bezpečná na klzkom aj mokrom povrchu. Na stránke Kubicasport.eu zoženiete aj termovložky do topánok.