Home / Bývanie / Pred kúpou kvalitných garážových brán zvážte, akému typu a rozmeru dáte prednosť!

Pred kúpou kvalitných garážových brán zvážte, akému typu a rozmeru dáte prednosť!

Určite mi dáte za pravdu, že každá garáž musí mať kvalitné garážové brány, ktoré zabezpečia váš dom, resp. motorové vozidlo pred odcudzeným. Aj napriek tomu, že ponuka na trhu je skutočne bohatá, môže byť pomerne náročné vybrať si to, čo bude vyhovovať vašim požiadavkám a kritériám. Aké typy garážových brán poznáme a čím sa od seba odlišujú? Ak rozmýšľate, ako si vybrať dodávateľa garážovej brány, odpovedzte si na dve otázky – aký typ a aký rozmer brány vyžadujete.

Aké typy garážových brán poznáme?

Pri výbere je potrebné uvedomiť si, akému druhu garážových brán dávate prednosť. Je teda vhodné mať vytvorenú ako takú predstavu, vzhľadom k vášmu domu, vkusu a pochopiteľne i funkčných požiadaviek. Najznámejšie sú sekčné alebo sekcionálne garážové brány, ktoré sa vysúvajú smerom nahor k stropu alebo do boku, sú ideálne do garáží s nedostatkom miesta a ich hlavnou prednosťou je výborná tepelná izolácia. Rolovacie garážové brány na rozdiel od predchádzajúceho typu zaberajú viac miesta, no majú menšiu tepelnú izoláciu, čo je považované skôr sa mierny nedostatok. Tretím typom sú výklopné garážové brány, ktoré sú najbežnejšie. Ich prednosťou je nižšia cena, no netreba zabúdať, že podobne ako aj rolovacie brány si vyžadujú viacej priestoru, vzhľadom k tomu, že zaberajú viac miesta.

A čo rozmery? Dajú sa garážové brány vyrobiť na mieru?

V podstate by sa dalo povedať, že garážové brány sú prispôsobené typizovaným rozmerom, no samozrejme máte možnosť dať si vyrobiť atypický rozmer, teda garážové brány na mieru, kedy sú dorezané a prispôsobené podľa požiadaviek zákazníka.  Najčastejšie sú však brány rozmerov 240 až 600 cm na šírku  a 210 až 240 cm na výšku, no pokiaľ ste sa do tohto rozpätia nezmestili, pre profesionálov to nebude žiadny problém!

Spoznajte kvalitného dodávateľa!

A ako spoznáte kvalitného dodávateľa garážových brán? V prvom rade si všímajte referencie od ostatných zákazníkov, kvalitu prevedenia a šírku ponúkaného sortimentu a samozrejme aj dĺžku pôsobnosti na trhu, ktorá dokáže o firme veľa napovedať! Každý z produktov by mal obsahovať špecifikáciu, farbu, typ materiálu či koniec koncov cenu, ktorá je pre každého z nás jedným z rozhodujúcich kritérií. Ak sa vám však bude cena zdať príliš vysoká, nedajte sa odradiť! Za kvalitu sa v dnešnej dobe pripláca a výnimkou nie sú ani kvalitné garážové brány, ktoré sa môžu pochváliť prvotriednym pohonom a stopercentnou spoľahlivosťou.

 

 

 

http://www.baneko.sk/brany/garazove-brany/