Home / Vyberáme / Aj na Slovensku môžete zažiť nezabudnuteľné wellness pobyty

Aj na Slovensku môžete zažiť nezabudnuteľné wellness pobyty

V súčasnosti sa do popredia dostávajú wellness a spa pobyty v rámci  darčekových poukážok. Na rôznych zľavových portáloch a internetových stránkach takmer všetkých hotelov nájdete práve sekciu s ponukou wellness a spa. Ak sa takýto hotel nachádza niekde úplne mimo mesta, v srdci krásnej slovenskej prírody, je takýto darček na nezaplatenie.

Mnohí z nás uprednostňujú pri obdarovávaní druhých praktické darčeky pred tými, na ktoré len zbytočne bude sadať prach alebo sa na ne zabudne. Aj pre obdarovaného je ťažšie zabudnúť na víkend v Tatrách, ako na bižutériu či ponožky. Vrece s wellness pobytmi sa v súčasnosti roztrhlo a hotely chŕlia jednu ponuku za druhou. Pri výbere je len na vás, či uprednostníte ticho prírody alebo ruch a nočný život veľkomesta.

Ten prvý variant by ste mohli uplatniť pri výbere darčeka pre rodičov či svokrovcov. Pre mnohých je práve výber darčeka pre nich tým najťažším orieškom. Wellness pre svokru je ideálny v tom prípade, ak by si takýto darček sama od seba nezaobstarala a, samozrejme, ak má rada takúto starostlivosť. Nie všetky si totiž vedia vychutnať bazény, vírivky a podobne. No predsa len v každej žene je túžba takéhoto hýčkania a starostlivosti o ňu. Veď kto iný ako ženy majú nárok oddýchnuť si od každodennej starostlivosti o rodinu a blízkych?

Dámske jazdy a wellness

Takýto darček v podobe wellnessu sú skvelé aj pre skupiny kamarátok. Hovoríme o osobitnej sekcii darčekov typu „dámska jazda“. Stačí, keď sa  spoja kamarátky, sestry, švagriné a môže sa vyraziť za víkendom plného oddychu, skrášľovania a relaxu.

Tatry sú stále žiadané

Aj na Slovensku je mnoho krás, ktoré sa dajú obdivovať. Či už si vyberiete Nízke alebo Vysoké Tatry, o oddych v lone prírody máte postarané. Wellnes pobyt v Nízkych Tatrách môže byť pre vás jasnou voľbou hlavne ak máte radi zimu a lyžovačky. Možností na lyžovanie je tu niekoľko v podobe viacerých zjazdoviek. Ani ponuka hotelov preto za nimi nezaostáva, pričom jeden z najnavštevovanejších je práve hotel Grand Jasná. Chopok, na ktorý môžete vyliezť, je prístupný nielen v zime, ale aj v lete. To môže byť pre vás lákadlom, keďže wellness pobyty si nemusíte plánovať len na určité ročné obdobie. Vlekom sa môžete aj v lete vyviezť až priamo na Chopok.

Vybavenie väčšiny wellness centier v hoteloch je naozaj bohaté

To, čo hotely ponúkajú v rámci wellness pobytov, je naozaj rôznorodé. Väčšina hotelov v rámci wellnessu ponúka interiérové bazény s tryskami, rôzne relaxačné miestnosti a sauny. Okrem vnútorných bazénov máte na výber aj vonkajšie bazény, vírivky a sauny. Wellnes a spa si môžete zakúpiť osobitne, no ak ste v danom hoteli ubytovaní, vstup do wellness centra máte zadarmo.

Okrem klasického relaxovania v bazéne či vo vírivke môžete v rámci wellnessu darovať aj rôzne kozmetické alebo telové ošetrenia. V tomto prípade ide skôr o darček pre dámy, pre ktoré sú pripravené rôzne ošetrenia tváre, dekoltu alebo manikúra a pedikúra. Vstup do kryokomory môže byť tiež zaujímavou voľbou. Vymrznutie v kryokomore je prospešné hlavne na imunitu, no pôsobí aj ako liek  a prevencia na rôzne choroby.

Wellness ako filozofia a životný štýl

Mnohí dnes o wellnesse nehovoria len ako o relaxovaní vo vírivke. V súčasnosti sa o wellnesse hovorí ako o filozofii či životnom štýle. Ak chcete správne wellnessovať, dôležité je vedieť potlačiť stres. Práve hodnotenie intenzity stresu odlišuje wellness od fitness. Ak už v priebehu aktivity dôjde k prekročeniu intenzity anaérobneho prahu, ide o fitness. V praxi ide o aktivity medzi wellness procedúrami. Napríklad prechádzky v prírode, návšteva jaskyne či poznávanie krásy slovenskej prírody. Ak si zvolíte takýto relax, až vtedy môžete povedať, že ste boli na wellness.

Ak sa práve rozhodujete, čím obdarovať vášho blízkeho, môže to byť práve oddych v podobe príjemného wellness a spa. Urobiť tak môžete aj formou darčekovej poukážky, ktorá je vyhotovená na konkrétnu vami vybranú procedúru alebo si ju vyhotovíte na presnú sumu podľa vášho želania. Je už len na vás, či budete wellnessovať v bazénoch alebo zvolíte nenáročnú prechádzku v prírode.