Home / Ostatné / Zaujímavosti / Pelech psíkovi vyčlení miesto

Pelech psíkovi vyčlení miesto

Keď psík vo vašej domácnosti nenachádza zónu, ktorá patrí len jemu, ľahko si spraví posteľ aj z vašej pohovky. Aby ste sa vyhli srsti nalepenej na oblečení a nebojovali so psíkom o vlastné miesto na sedačke, zaobstarajte mu pelech a pomôcky potrebné na výcvik.

Nezbedníkov skrotia chovateľské potreby

Medzi chovateľskými potrebami nenájdete len krmivo, šampóny alebo misky pre zvieratá, ale tiež mnoho užitočných pomôcok, ktoré využijete napríklad i pri výcviku vášho psa. Začať by ste určite mali s tým, že vášmu domácemu maznáčikovi v domácnosti vyčleníte miesto, na ktorom môže oddychovať alebo tráviť čas hrou. Vynikajúcim riešením je zaobstarať mu pelech. Samozrejme, pri výbere pelechu pre psíka sa neriaďte iba priestorovými možnosťami miestnosti, ale tiež veľkosťou zvieratka. Chcete predsa, aby si dokonale oddýchlo a nenavštevovalo vašu spálňu… Pelech pre psíka má mierne vyvýšené okraje, a tak si v ňom spí pohodlne ako dieťa zabalené do perinky. Jeho povrch je špeciálne opatrený, preto je odolný voči vode i baktériám. Mnohé z pelechov sa dokonca vyznačujú hypoalergénnymi textíliami vyrobenými z priateľských prírodných materiálov, šetrných k životnému prostrediu i zdraviu psa. Keď psíka naučíte tráviť voľný čas v pelechu alebo v jeho blízkosti, konečne sa vzdáte častého tepovania kresiel a kobercov. Pre výcvik psa sú však nevyhnutné aj ďalšie chovateľské potreby, medzi nimi obojky, postroje či vôdzky. Pamätajte, pohodlne sa na prechádzke nemá cítiť iba váš psík, ale i vy, von predsa chodíte denne a na dlhší čas.

Všetko pre výcvik psa

Niekto prinesie svojho psíka do výcvikového strediska, kde ho cudzí naučia dobrým mravom, iný to rád skúša vlastnými technikami. Ak sa však chcete pred ostatnými pochváliť, že za vzorným správaním vášho psa stojí vaša pevná ruka a nepochybne i trpezlivosť, okrem chutných odmien si na výcvik psa zabezpečte vhodné nástroje. Obľúbenými pomôckami sú elektronické oplotenia a výcvikové obojky fungujúce na princípe rôznych druhov korekcií, napr. statickej, sprejovej, vibračnej alebo zvukovej. Na začiatku svojho výcviku budete potrebovať kvalitnú vôdzku alebo postroj. Vďaka nim psíka naučíte chodiť vo vašej blízkosti, no zároveň ochránite ostatných okoloidúcich či ich psov. Najmä v mladšom veku bývajú psíci hraví a s radosťou vyskakujú na každého, kto im je sympatický. Postroje i obojky sú pre psíka maximálne komfortné, sami si nastavujete ich vhodnú šírku. Postroj upevníte na hruď zvieraťa, a tak ho ľahko odnaučíte od ťahania a nasmerujete pozornosť na vaše príkazy. Vďaka rozmanitým farebným a materiálovým variantom pri rozhodovaní dokonca môžete uplatniť vlastný štýl a od ostatných sa odlíšiť napríklad nápaditým sfarbením lanka alebo využitím psieho motýlika. Pri nočných prechádzkach nezabudnite psíkovi zabezpečiť na krk svietiace obojky alebo reflexné prvky, zvýšite tým vašu viditeľnosť.