Home / Cestovanie / 5 romantických výletov po Slovensku autom

5 romantických výletov po Slovensku autom

Ak si chcete spraviť ničím nerušený výlet s svojou polovičkou, samým sebou alebo svojím 4-nohým priateľom, či celou veľkou famíliou a plánujete opustiť hlavné mesto, máme pre vás pár jednoduchých tipov, kam sa bezproblémov dostanete aj priestranným  autom ako Opel Mokka, kde sa dozadu zmestia až 3 dospelí.

Banská Štiavnica

Ak sa vyberiete k najvyššie položenému tajchu  a to Ottergrundskému jazeru, vyskytne sa vám ako na dlani krásne banské mestečko Banská Štiavnica. Okrem krásnej prírody naokolo celého mesta, samá Banská Štiavnica prekvitá romantickými kaviarničkami, tajchami, či príjemný prechádzkami po okolí.

Čičmany

Maľebná dedinka, ktorá je známa svojimi bielymi maľovanými ornamentmi na dreveničkách, kde sa môžete zoznámiť s tým,  ako ľudia v Čičmanoch niekedy žili, čím sa živili, aký bol ich tradičný kroj , ktorý si je možnosť aj vyskúšať. Či  prechádzať sa len medzi uličkami, to všetko vám ponúkne táto dedina nachádzajúca sa pri Žiline.

Čierny Balog

Obec, ktorá je známa Čiernohronskou železničkou,  je krásne miestečko na Horehroní. Práve tento drevorubačský vlak  s otvorenými vozňami je najzaujímavejšou atrakciou pre turistov.  Pri ceste vláčikom sa prírody a jej stromov môžete doslova doktnúť a cesta v Čiernom Balogu ešte nemusí skončiť. Môžete sa previezť do stanice Korytárske vo Vydrovskej doline alebo k lesníckemu skanzenu, či miestnej časti Dobroč, kde vás vláčik prevedie cez futbalové ihrisko.

Vodný mlyn Kolárovo

Rozmanité prostredie a areál, ktorý sa nachádza na východnej strane Žitného ostrova. K súčasti mlyna patrí aj zrúcanina Hradu mieru. Typický je tu ekosystém lužného lesa. V lete sa od 1.mája otvára sezóna celodenným programom, ktorý pokračuje počas všetkých letných mesiacov a zameriava sa na ľudový folklor a ľudové tradície, ale taktiež na rôzne umelecké a hudobné žánre. Športové typy si môžu zahrať plážový volejbal alebo využiť priľahlé vondé plochy na člnkovanie, rybolov. V možnostiach nájdete aj grilovanie na zariadeniach, ktoré sú k dispozícii.

Špišský hrad

Minulý rok bol hrad na východnom Slovensku zaradení do galérie medzi 11 najkrajších hradov v National Geographic. Okrem hradu je možné navštíviť Levoču s dielom Majstra Pavla, kostol Ducha Svätého označovaný za Žehru či Svätý Jeruzalem so Sivou Bradou – chránení územie s travertínovou kopou.

Ak ste meststký typ, a vlastníte Opel Crossland, môžete si vychutnať jazdu nielen po meste, ale tento model je stvorený aj  na jazdenie po rôzne dostupných krásach Slovenska. Ak hľadáte ekonomické, komfortné auto, ktoré je bezpečné a priestranné nezabudnite na predvádzacie vozidlá, ktoré si tiež môžete vyskúšať.