Home / Láska, sex, vzťahy / Erektilná dysfunkcia už nemusí byť pre vás problém a trápenie

Erektilná dysfunkcia už nemusí byť pre vás problém a trápenie

Erektilná dysfunkcia je jednoducho povedané porucha erekcie. Ide o sexuálny problém postihujúci mužov. Prečo problém? Ide totiž o neschopnosť penisu udržať stoporenie adekvátny čas a v dostatočnej tuhosti na to, aby mohol mať muž pohlavný styk.

V dnešnej uponáhľanej dobe je to celkom častý jav, dokonca už aj u mladých mužov. Okrem toho, že rozmach tejto poruchy by spôsobil problém celému ľudstvu – keďže by bol ohrozený rozmach populácie – u jednotlivcov môže signalizovať aj závažnejšie ochorenie. Je preto potrebné venovať tejto problematike dostatok pozornosti a času na zistenie a odstránenie jej príčin.

Čo je erekcia a čo erektilná dysfunkcia

Erekcia je schopnosť udržať penis dostatočne tvrdý počas celej dĺžky trvania pohlavného styku. Tento stav sa dosiahne vďaka prietoku dostatočného množstva krvi do penisu veľkou rýchlosťou a tlakom. Ak však tento fyziologický „mechanizmus“ nefunguje správne, často dochádza k poruche erekcie – tzv. erektilnej dysfunkcie.

Táto porucha má tri rôzne formy: prvá z nich je neschopnosť dosiahnuť erekciu; druhá sa prejavuje problémom erekciu po jej dosiahnutí udržať dostatočne dlhý čas; treťou je kombinácia oboch predošlých. Erektilná porucha sa tiež definuje ako neschopnosť dosiahnutia erekcie počas obdobia dlhého minimálne šesť mesiacov.

Aké sú najčastejšie príčiny erektilnej dysfunkcie

Medzi bežné príčiny, ktoré viete ovplyvniť, patrí fajčenie a pitie alkoholu. Je veľmi účinné si dať na tieto faktory pozor, nakoľko nezdravý životný štýl zvyšuje celkové riziko obezity, vysokej hladiny cholesterolu, srdcovo-cievnych problémov či ochorenia obličiek. A tie vedú k ďalším príčinám erektilnej dysfunkcie – ateroskleróze, cukrovke alebo obezite.

Ďalšími z príčin môžu byť rôzne chirurgické zákroky, stavy po úraze alebo operácii, či dlhodobé užívanie rôznych liekov. Taktiež ak máte nedostatok mužského hormónu testosterónu, “erektilný mechanizmus” je náchylnejší k zlyhaniu.

Ako vidíte, dôvodov na ohrozenie vaše zdravej erekcie je mnoho, niektorým sa jednoducho vyhnúť nedá. Ak však nechcete trpieť tým, že si nemôžete vychutnať pôžitky sexuálneho života dôsledkom erektilnej dysfunkcie, snažte sa aspoň trochu prehodnotiť svoj životný štýl.

Riešenia sú však rôzne

Aj napriek snahám, ktoré ste vyvinuli na svojej ceste k zdravšiemu „JA“ a k lepšiemu životnému štýlu, sa váš stav výrazne nezlepšil? Erektilná dysfunkcia vás neopustila, drží sa vás ako kliešť a vám jednoducho “nestojí”? Ničí vám to život a pôžitok z dobrého sexu?

Určite nezúfajte. Existujú rôzne riešenia, ktoré vám pomôžu nielen vyriešiť problém s erekciou, ale zahnať tým aj váš žiaľ. Ide napríklad generiká lieku Levitra, ktorý je bežne dostupný aj u nás.

Ide o oranžovú tabletku, ktorá by mala riešiť problém erektilnej dysfunkcie vyvolaním chemickej reakcie v tele, ktorá uvoľní hladké svaly v penise a zvýši sa tak prietok krvi, čím podporí stoporenie penisu. Tabletky sa nemusia užívať dlhodobo, stačí ich užiť len v prípade, že plánujete mať pohlavný styk.

Levitra – aký má účinok

Zvyčajne by sa tabletka mala užiť približne 60 minút pred pohlavným stykom, hoci niekedy sa účinok dostaví aj do 30 minút. Toto pôsobenie liečiva ovplyvňujú príčiny erektilnej dysfunkcie (opísané v texte vyššie).

Medzi ne patrí okrem konzumácie alkoholu aj pitie grapefruitovej šťavy – spôsobuje neskorší účinok lieku. Táto zázračná tabletka obyčajne účinkuje 4 až 5 hodín, vďaka čomu môžete mať pohlavný styk aj niekoľkokrát za sebou. Tak nech to STOJÍ za to.