Home / Návody / Webovú stránku si vytvoríte aj bez znalosti HTML

Webovú stránku si vytvoríte aj bez znalosti HTML

V súčasnom digitálnom svete sa bez webovej stránky nezaobídete. Hoci máte iba malý obchod, mali by ste dať svetu vedieť, že existujete. Predaje skrze internetový obchod môžu tvoriť polovicu vašich tržieb. Webové stránky môžete mať, aj keď neviete HTML a CSS. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, ako prísť k peknej internetovej stránke za minimálne náklady.

Základy HTML sa učia študenti aj na stredných školách. Tvorba webových stránok je veľmi žiadaná služba, ale ak oslovíte digitálnu agentúru, pripravte si stovky euro. Pre dynamickú webovú stránku potrebujete poznať PHP, JavaScript a ďalšie. Ďalej potrebujete nejaký pôsobivý dizajn, ktorý zodpovedá činnosti vášho podnikania. Aj keď grafiku vyriešia webové šablóny.

Tvorba webových stránok lacno

Existuje hneď niekoľko nástrojov, skrze ktoré si webovú stránku iba naklikať. V ponuke máte niekoľko pripravených šablón, do ktorých nahrajte len svoje obrázky a fotografie, napíšete si vlastný text, zmeníte farby a podobne. Výhodou je, že si budete editovať stránky, kedykoľvek len potrebujete.

Jednoduchý spôsob, ako vytvoriť lacné webové stránky, je systém Saywebpage.com, kde si vyberiete šablónu, vyplníte údaje o webovej stránke, vložíte na ňu text a upravíte si vzhľad podľa svojich predstáv. Síce sa nejedná o webové stránky zadarmo, ale suma je oveľa prijateľnejšia než faktúra od digitálnej agentúry. No zadarmo si môžete celý projekt vyskúšať, aby ste vedeli, ako funguje a či vám bude vyhovovať.

Webovým stránkam na mieru sa niekedy nevyhnete

Spomínaný systém je vhodný pre tvorbu jednoduchých webových stránok. Počítať musíte s tým, že šablóny používa viac stránok, a tak sa nejedná o originálny dizajn. Ak túžite po nevšednej webovej stránke, je nevyhnutné nechať si ju vytvoriť na mieru od odborníka, ale to už si priplatíte.