Home / Technika / Bezpečnostné nože vás spoľahlivo ochránia: Aké typy na trhu nájdete?

Bezpečnostné nože vás spoľahlivo ochránia: Aké typy na trhu nájdete?

Bezpečné otváranie obalov, krabíc alebo rezanie technických materiálov? Pomôžu vám nože, ktoré sú na tento účel určené a pomáhajú denne v rozmanitých skladoch, obchodoch, pri predaji tovarov či v kanceláriách. Ako si z nich vybrať?

Aké sú najväčšie prednosti bezpečnostných nožov?

Rezače, bezpečnostné nože a výmenné čepele bránia poraneniu nielen na pracovisku, sú efektívnym nástrojom na prácu, pri ktorej potrebujete rezať, krájať, otvárať alebo inak pracovať za pomoci nožov. Bezpečnostné nože nie sú oproti bežným nožom menej efektívne, ani nie sú menej výkonné, ako sa o nich zvyklo tradovať. Jedno je však isté, pri práci by uvedomelé spoločnosti mali používať nože s chránenou čepeľou, vďaka ktorým je riziko poranenia zamestnancov značne eliminované. Vďaka bezpečnému pracovaniu s reznými nástrojmi dokážete znížiť riziko poranení až o polovicu! Prechod na bezpečnostné nože zlepší aj samotný chod firmy, dôležité je však vybrať typ noža, ktorý dokonale zodpovedá pracovnej činnosti, pri ktorej bude používaný. Inak by jeho zavedenie do praxe nemalo žiaden zmysel.

Aké nože si vybrať?

Najčastejšie sa na trhu objavujú bezpečnostné nože so systémom automatického zasunutia čepele, ktoré chránia užívateľa pred poranením pri neopatrnej manipulácii s ním. Ak potrebujete rezať papiere, fólie, lepenku alebo kartóny, vhodným typom noža pre vás bude ten, ktorý má z veľkej časti zakrytú čepeľ. Takmer všetky odvetvia preferujú nože, ktoré sa ľahko a prirodzene držia, čím jednoducho „padnú do ruky“, praktické sú aj celokovové nože, ktoré sa vďaka ľahkej detekovateľnosti vo výrobe nestratia a vždy viete, kde sa nachádzajú. Bezpečnostné nože vo veľkom využíva aj potravinársky priemysel, ktorý má na ne celkom odlišné nároky ako iné odvetvia. Obľúbenými typmi v tejto oblasti sú aj jednorazové nože, ktoré bránia kontaminácii potravinárskych výrobkov. Bezpečnostné nože nájdete v prevedení pre ľavákov i pravákov podľa potreby.