Home / Ostatné / Zaujímavosti / Pi rum ako Ron Jeremy!

Pi rum ako Ron Jeremy!

Ron znamená v španielčine Rum a kto je najznámejší Ron? Ron Jeremy predsa, a preto by sme s ním mali spolupracovať a spraviť kvalitný rum. Táto myšlienka sa zrodila v hlavách dvoch fínov, Jouka Launeho a Olliho Hietalahtiho.

Na začiatku to bol len Joukov nákres flaši na papierovom obrúsku. Ako sa ukázalo neskôr, tak sa zrodil Rond de Jeremy. V tom čase zakladali reklamnú agentúru a nemali čas sa venovať rumu. Táto myšlienka však ostala a o 5 rokov neskôr sa realizovať.

Najprv si zohnali číslo na Rona Jeremyho a zvolali si s ním stretnutie. Na ňom mu odprezentovali svoj plán, ktorý mal veľmi pozitívnu odozvu. Ron súhlasil a bol nadšený, lebo za celú jeho kariéru mal veľa rôznych ponúk, ale táto mu bola veľmi blízka, nakoľko vďaka Ronovmu strýkovi mal rum miesto v ich rodine.

Pri hľadaní správnej charakteristickej chuti ich rumu sa spojili s popredným rumunským expertom na rumy. Ten spolu s jeho 900 fľašovou zbierkou pomohol určiť profil nového rumu.

Pri konečnom rozhodovaní o chuti im pomohol aj panamský výrobca rumov “Don Pancho” a vznikol tak rum, ktorý obsahuje ručne vybrané destilované rumy z Barbadosu, Trinidadu a Guyany.