Home / Návody / Vlasová kozmetika CHI a aký fén si na vlasy vybrať

Vlasová kozmetika CHI a aký fén si na vlasy vybrať

Mysleli ste si, že všetky fény sú rovnaké? To by bol možno pochopiteľný predpoklad, ale nesprávny. Výkon fénov na vlasy je ovplyvnený jeho motorom, materiálom z čoho je vyrobený, zabudovanou technológiou a mnohými ďalšími funkciami, o ktorých nemusíte ani tušiť. Preto sme pre vás objasnili funkcie, ktoré by ste mali hľadať pri fénoch na základe vašeho typu vlasov.

Jemné vlasy

Ak máte jemné vlasy, mali by ste hľadať fény, ktoré sú vyrobené z keramiky. Tento materiál je šetrný k vlasom a to tak, že pohlcuje škodlivé teplo ešte pred tým, ako sa dostane ku vlasom.

Jemné vlasy sa môžu ľahko stať krehkými pri nadmernej teplote, takže nastavenie féna pri nižšej teplote je pre vás tou správnou voľbou. Sú odporúčané fény s pokročilým ovládaním teploty (napr. Viac ako dve možnosti).

Jemné vlasy majú tendenciu schnúť rýchlejšie, takže čas fénovania je kratší. To zabraňuje zbytočnému vystavovaniu sa vlasov silnej teplote.

Pre jemné vlásky či na cesty je ideálnou voľbou ľahký a kompaktný CHI ONYX fén.

Kučeravé vlasy

Kudrnaté vlasy majú tendenciu byť silnejšie a dlhšie sa sušia. Treba zvážiť model s vyšším výkonom.

Technológia infračerveného svetla pomôže udržať prirodzenú textúru vlasov pri rýchlom schnutí.

Iónová technológia (známa aj ako technológia s negatívnymi iónmi alebo iónový generátor) zaistí, že vaše kudrny zostanú nerozstrapatené.

Ak máte hrubé kučeravé vlasy, prínosnejšou voľbou bude motor AC. Menej výkonné sú prednostne na jemné vlasy.

Správnou voľbou pre vás môže byť práve CHI Dura Dryer, ktorý má funkciu ionizácie pre väčšiu hladkosť a lesk vlasov a silu 2000 Wattov. CHI lak na vlasy dodá vlasom už len finálny look.

Hrubé vlasy

Vzhľadom k tomu, že hrubé vlasy sa sušia všeobecne dlhšie, mali by ste si vybrať fén, ktorý používa infračervenú technológiu. Tá rýchlo vysuší vlasy tým, že rozbije veľké molekuly vody a zahrieva vlasy zvnútra.

Minimálne 1800 wattov sa odporúča pre silné a preto rýchlejšie schnutie.

Pokročilé ovládanie teploty a rýchlosti vzduchu je ideálnou voľbou pre hrubé vlasy. Stredná teplota a rýchle fúkanie umožní urýchlenie procesu schnutia.

Na rozšírenie oblasti fúkania vzduchu na väčšiu plochu použite difuzér.

Využite fén so silnejším motorom AC, ak potrebujete dramaticky skrátiť čas na úpravu.

Pre tento typ vlasov sa odporúča fén CHI Touch 2, ktorý vlasy vôbec nevysušuje a je štandardom kaderníckych salónov a vlasovej kozmetiky CHI.