Home / Bývanie / Akými vlastnosťami disponuje izolačný materiál – PUR doska?

Akými vlastnosťami disponuje izolačný materiál – PUR doska?

PUR doska patrí medzi jeden z najlepších izolačných materiálov, a to hneď z viacerých dôvodov. Dobre sa s ňou manipuluje, dosky je možné lepiť aj kotviť mechanicky. Výborne odolávajú vlhkosti i vode, a práve preto sú ideálne ako tepelná izolácia pre pivnice i podlahy. Výrobky od popredných výrobcov sa vyznačujú tvarovou stabilitou, praktickosťou, ale i efektívnosťou z hľadiska vynaložených nákladov. Pochopiteľne, že PUR dosky je nutné rezať presne, s čím vám však pomôže skúsený odborník, ktorý má v tejto oblasti bohaté zručnosti. PUR pena sa hodí pre celoplošnú izoláciu, ale tiež izoláciu stien, fasády či stropov.

Možnosť výberu z viacerých variantov

Dizajnová doska má všestranné použitie – je obľúbeným materiálom konštruktérov, dizajnérov, ale tiež architektov, a to trebárs pri výrobe modelov, prototypov alebo rekvizít. Dosky vynikajú výbornou obrobiteľnosťou pomocou ručného alebo CNC frézovania, pričom klient má možnosť zvoliť si zo širokého spektra formulácií vo viacerých hustotách. Dosky sa ponúkajú s hustotou 0,035 až 0,23 g/cm3, a to pri zachovaní optimálnych mechanických a tepelných vlastností. Pri výbere PUR dosiek je treba myslieť aj na to, aby boli vyrobené na základe špecifických technologických postupov, vďaka čomu bude zachovaná mechanická pevnosť, tepelná odolnosť, ale aj povrchové aspekty produktu. Vyberajte preto spoľahlivého a overeného predajcu, ktorý zákazníkov informuje o vlastnostiach PUR dosiek, no taktiež si všímajte referencie od ostatných zákazníkov, ktoré vám môžu uľahčiť výber.

Poraďte sa s odborníkmi

Ak chcete zateplenie strechy PUR doskou, prípadne zateplenie potrubia, neváhajte a kontaktujte vami vybraného predajcu, ktorý vás o všetkom potrebnom dôkladne poinformuje. Dajte prednosť kvalitnému a inovatívnemu riešeniu s vysokou životnosťou, keďže ide o investíciu, na celý život.