Home / Bývanie / Chceli by ste sa kúpať už v marci? Stavte na tepelné čerpadlo

Chceli by ste sa kúpať už v marci? Stavte na tepelné čerpadlo

Rozhodnite sami, kedy sa budete kúpať. Neviete, ako si predĺžiť kúpaciu sezónu? Osvedčeným spôsobom je použitie tepelného čerpadla.

Kúpanie počas letných mesiacov je samozrejmosťou, ak máte bazén. No ak sa chcete čľapkať na záhrade aj v jari alebo na jeseň, mali by ste pouvažovať nad tým, ako vodu v bazéne ohriať. Riešením je tepelné čerpadlo. Stavte na také bazénové príslušenstvo, ktoré vám nielen ohreje vodu v bazéne, ale tiež ušetrí finančné prostriedky. Ako? Vďaka tomu, že na ohrev vody v bazéne tepelné čerpadlo využíva energiu z okolitého prostredia, ktorú premieňa na teplo, ušetrí oproti elektrickému ohrevu až 80% elektrickej energie. Chcete, naopak, vodu počas veľkých horúčav ochladiť? Tepelné čerpadlo od Albixon dokáže vodu premeniť na príjemne chladnú tak, aby vám kúpanie poskytlo dokonalé osvieženie.

Prečo staviť na tepelné čerpadlo?

Toto bazénové príslušenstvo má hneď niekoľko veľkých benefitov. Jednými z nich sú aj nízka obstarávacia cena, jednoduchá inštalácia a minimálne prevádzkové náklady. Tepelné čerpadlo je najefektívnejšie pri teplote vyššej 15 °C, no spoľahlivo funguje od 7 °C. Tento spôsob vyhrievania bazéna je mimoriadne ekologický, nedochádza pri ňom k vzniku škodlivých emisií a môžete ho použiť aj pri slanej úprave vody, rovnako tak pri vírivých vaniach.

Počuli ste o tepelnom čerpadle s invertorom?

Vďaka nemu si môžete oproti klasickému tepelnému čerpadlu regulovať výkon a rýchlosť vyhrievania podľa svojich predstáv, bez akéhokoľvek finančného obmedzenia. Zvoliť si môžete efektívne vyhrievanie alebo maximálne rýchle vyhrievanie, v závislosti od vašich potrieb. Kúpanie po chladnom období alebo bleskurýchle vyhriatie bazéna na špeciálnu príležitosť? Nastavte si vyšší výkon a vyhrejte bazén ako šibnutím čarovného prútika. Potrebujete teplotu v bazéne len udržiavať na určitej hodnote? Poslúži vám úsporný režim. Tak či onak, ak máte bazén, čerpadlo vám urobí veľkú službu a ešte aj ušetríte. Informujte sa o možnostiach na www.albixon.sk.