Home / Bývanie / Garážové brány

Garážové brány

Garážová brána je neoddeliteľnou súčasťou každého garážového priestoru. Ak ho nechcete mať neustále otvorený, budete si musieť zakúpiť bránu, ktorá bude spĺňať vaše požiadavky. Výber brány je nesmierne dôležitý, preto by ste mu mali venovať dostatok pozornosti ešte predtým, ako si ju objednáte a zakúpite. Garážová brána pritom nie je len vstupom, cez ktorý sa do garáže dostanete, ale mala by spĺňať aj potrebné parametre dôležité na jej prevádzku.

Vašim cieľom je pravdepodobne ochrana pred cudzími osobami a preto by ste sa mali zamerať na to, aby bola brána dostatočne bezpečná. Nie každá disponuje bezpečnostnými prvkami a nie každá dokáže odolať nátlaku nepozvaných hostí. Ochrániť by vás však mala aj pred nepriaznivým počasím a hlukom. Asi by sa vám nepáčilo, ak by brána prepúšťala mráz, dážď alebo príliš veľa tepla a hluku. Kvalitná a dobrá garážová brána preto musí spĺňať potrebné tepelno-izolačné vlastnosti, ktoré vás nikdy nesklamú.

V prípade, že idete bránu kupovať, rozhodovať sa budete musieť nielen o tom, z akého bude materiálu, ale aj aký bude mať dizajn. Na trhu máme k dispozícii veľké množstvo farebných prevedení, ktoré dokážete veľmi dobre prispôsobiť nielen stavbe a štýlu domu, ale aj jeho fasáde. Rozhodujúcim faktorom bude aj typ brány, pričom ich poznáme niekoľko. Posuvné brány sú zaujímavou alternatívou, vďaka ktorej dokážete šetriť priestor a využiť ho na vlastné potreby. Keďže priestoru na zbytočné veci nikdy nie je dosť,  miesto navyše oceníte nielen vy, ale aj vaša rodina. Možnosťou je aj výklopná brána, ktorá je praktickým riešením, kde môžete pustiť uzdu svojej fantázii. Jej prednosťou je, že pri vjazde do garáže vám neprekáža rám brány a preto sa nemusíte báť, že auto nejakým spôsobom poškodíte. Myslite však na to, že pri otváraní výklopnej brány potrebujete pred garážou priestor, ktorý keď nemáte, tak bránu nedokážete používať. Najobľúbenejším riešením sú sekcionálne brány, ktoré sú zárukou univerzálnosti a elegancie v jednom. Tento druh je vhodný pre každý typ garážového otvoru, preto nezáleží na tom, akým spôsobom chcete bránu otvárať. V prípade, že sa rozhodnete pre rolovaciu bránu, môžete si byť istý, že ňou nič nepokazíte. Jej hlavná výhoda spočíva v tom, že môžete parkovať priamo pred ňou a zároveň nemusíte mať obavy, že by ste bránu neotvorili. Obľúbená je však aj kvôli tomu, že nezaberá miesto pod stropom a teda vám nenarúša vnútorný priestor, ktorý viete využiť inak.