Home / Vyberáme / Polyneuropatia – čo to je a ako ju liečiť?

Polyneuropatia – čo to je a ako ju liečiť?

Brnenie a pálenie nôh, svalová slabosť, znížená citlivosť či neistota pri chôdzi? Ak sa stretávate s týmito nemilými problémami, máte dočinenia s polyneuropatiou. V tomto článku vám priblížime, aké sú príčiny polyneuropatie a ako ju efektívne liečiť.

Akékoľvek problémy s chodidlami sú pre človeka nepríjemné a obťažujúce. Nohy sú predsa základom nášho ľudského fungovania a problémy s nimi vedú k ťažkostiam v práci a každodennom živote, nútia nás vzdať sa našich koníčkov a aktivít s rodinou. Jedným z vážnych problémov s chodidlami je práve polyneuropatia, ktorej príznaky sme uviedli v úvode článku. Príznaky polyneuropatie sú spočiatku pomerne nevýrazné, časom sa však zhoršujú a môžu viesť až k invalidite, prípadne amputácii končatín. Polyneuropatia je definovaná ako skupina porúch periférnych nervov, ktoré vznikajú pôsobením rôznych vnútorných a vonkajších vplyvov. Známym spúšťačom polyneuropatie je diabetes, dôsledkom ktorého vzniká diabetická polyneuropatia, pri ktorej sa zhoršuje zásobovanie tkanív dolných končatín živinami a kyslíkom, čo následne vedie k tradičným príznakom polyneuropatie. Toto ochorenie nie je potrebné podceňovať a ak pociťujete jeho príznaky, mali by ste čo najskôr začať s liečbou. Ako však liečba polyneuropatie prebieha?

Účinná magnetoterapia Biomag

Najúčinnejšou a zároveň najjednoduchšou liečebnou metódou polyneuropatie je nízkofrekvenčná pulzná magnetoterapia. To, čo na prvý pohľad znie hrozivo, je v skutočnosti kompaktný prístroj, ktorý je možné používať aj v domácich podmienkach. Prístroj Biomag vysiela pulzné magnetické vlny, ktoré spôsobujú zmeny v poškodených tkanivách, čím sa obnovuje ich pôvodná činnosť a polyneuropatia sa postupne lieči. Pulzná magnetoterapia Biomag naviac nemá pre organizmus žiadne nežiaduce účinky a jej aplikácia je skutočne jednoduchá. Prístroje Biomag sú dostupné vo verzii pre kliniky a verzii pre pacientov na domáce použitie. V prípade záujmu odporúčame navštíviť web zivotbezbolesti.sk, kde nájdete všetky potrebné informácie k magnetoterapii a liečbe polyneuropatie.